wordzelfstripfiguur

Op zaterdag 24 juni, tussen 13 uur en 16 uur, komen bekende en minder bekende striptekenaars live tekenen in de bibliotheek van Ieper.

De Neerstad bruist die dag trouwens van creativiteit: dé Academie verwelkomt je op een feestelijke opendeurdag.

Modellen gezocht

Ondertussen worden alle inzendingen vakkundig bekeken door de tekenaars en worden de uitverkorenen tegen midden juni op de hoogte gebracht.

In de kijker

Je kan de striptekenaars live aan het werk zien tussen 13 uur en 16 uur. Daarnaast voorzien we een kleine tentoonstelling van het werk (foto’s, tekeningen, strips…) van de striptekenaars. Er is geen signeermogelijkheid.

Hieronder een opsomming van de stripauteurs die we te gast zullen hebben.

Mattias Ysebaert

Mattias Ysebaert verraste met Uitzicht met Kamer, gebaseerd op zijn eindwerk aan de Luca School of Arts. Als een van de eerste artists in residence in de Knalgele Kubus in het Marc Sleen Museum, werkte hij aan het ambitieuze fantasy-epos Inbreker waar hopelijk snel de laatste hand wordt aan gelegd.

ysebaert

Charel Cambré

Charel Cambré is de Willy Vandersteen van zijn generatie. Hij tekent onder andere Heden Verse Vis, (de Kronieken van) Amoras, Filip & Mathilde, Pinanti United, Mega Mindy, Klein Suske en Wiske, Jump en Robbedoes. Daarnaast is Cambre ook cartoonist oa voor voetbalmagazine en tekenaar van de bundelingen Lachen met Bv's. Een man van alle stijlen!

In 2020 won Charel Cambré de grootste Vlaamse stripprijs, de Bronzen Adhemar.

 

Cambré

Bart Vantieghem

Bruggeling Bart Vantieghem is een stand-up-comedian, striptekenaar (Dictator Dirk) en cartoonist. Zijn cartoons verschijnen oa. in De Zondag.

 

Van Tieghem

Lectrr

Rumbekenaar Lectrr (Steven Degryse) is cartoonist, schrijver en striptekenaar. Zijn cartoons worden gepubliceerd in VRT, de Standaard,... en zijn gebundeld in de Hara Kiwi-boekjes en in Lectrr-jaaromnibussen.

Lectrr is ook de scenarist van Red Rider van medegast Stedho,en de tekenaar van de stripverhalen van Lars.

Lectrr

 

Karolina Szejda

De Brusselse Karolina Szejda haalde nog maar enkele jaren geleden haar Masterdiploma in Graphic Storytelling. Onmiddellijk was zij een van de eerste 'artists in residence' van de Knalgele Kubus in het Marc Sleen museum. Ze debuteerde met de prima graphic novel Tram 5. Recent verscheen de hilarische gagstrip Love Me Tinder.

Szejda

 

Michael Vincent

Michael Vincent is illustrator, striptekenaar en grafisch vormgever. Hij illustreerde o.a. voor National Geographic, Vlaamse Filmpjes en verschillende Marc De Bel-boeken. Maar vandaag is hij hier als striptekenaar. Zijn eerste stappen zette hij met de jeugdreeksen Orphanimo!!,De Boeboeks en Flikken maar vandaag is Michael Vincent de man achter de strips van Soccer City en Like Me!

vincent

 

Frederik Van Den Stock

Frederik Van Den Stock of pseudoniem Fred is een Vlaamse cartoonist. Zijn cartoons verschenen onder andere in Knack, De Standaard en de New York Times. Anderzijds pakte hij de stripliefhebbers in met zijn debuut Buck, de eerst man op aarde.

fred

 

Luc Cromheecke

Luc Cromheecke is de man achter verschillende komische strips uit het weekblad Robbedoes, zoals Tom Carbon, Taco Zip en Plunk!. Op scenario van Urbanustekenaar Willy Linthout tekende hij Roboboy en de Nero De Toet van Tuut. De laatste jaren omhelst Cromheecke succesvol de Graphic Novel met zijn eerbetoon aan de impressionistische schilders Daubigny (De Tuin van Daubigny) en Monet (De Magnifieke Monet). In 2015 won Luc Cromheecke de grootste Vlaamse stripprijs, de Bronzen Adhemar.

Cromheecke

 

Serge Baeken

Serge Baeken is zowel graficus, illustrator als striptekenaar (Sugar, Fingerfood,...). Zijn werk verschijnt in Knack, Focus, Trends en de Tijd.

Op https://www.facebook.com/serge.baeken kan u ook meer dan 10.000 modelschetsen terugvinden. Ook zijn schetsen van het publiek van de nu al bijna legendarische Antwerpse Dinsdagavonden, staan op die site.

 

Baeken

Kim Duchateau

Tekenaar Kim Duchateau is van alle markten thuis. Hij tekent strips zoals Esther Verkest, Madelfried, De man van Nu en de Nerostrip De Zeven Vloeken, maar hij is ook scenarist van oa Klein Suske en Wiske. Kim is minstens even bekend van zijn cartoons die verschijnen of verschenen in VRTNWS, dS Avond, Bruzz, Knack, Apache.be, De Morgen en De Zondag.

In 2007 won Kim Duchateau de grootste Vlaamse stripprijs, de Bronzen Adhemar.

 

kim