Heropening bibliotheek

Heropeningbib

We hebben heel goed nieuws want vanaf maandag 25 mei kan je weer terecht in de bib om zelf jouw boeken, dvd's, speelgoed, ... uit te kiezen. Zoals overal zal ook het bibbezoek niet helemaal 'gewoon' verlopen. Onze rol als ontmoetingsplaats moeten we nog even in de koelkast stoppen. Er zullen nog geen zitplaatsen zijn, geen pc's, geen kranten.... Stap voor stap! Hieronder wat meer uitleg over onze werkwijze:

• Bibliotheek en spelotheek verwelkomen je tijdens de gewone openingsuren, zie ieper.bibliotheek.be.

• Je komt bij voorkeur alleen. Beperk het aantal leden van je gezin. Op drukke momenten kan de capaciteit beperkt worden. Wees geduldig en hou afstand.

• Een bezoek is beperkt tot 30 minuten, in de spelotheek tot 15 minuten.

• Er zijn geen zitplaatsen (geen kranten, geen leeszaal, geen pc's, niet studeren).

• Bereid je bezoek voor: zoek de titels die je wenst vooraf op via onze online catalogus.

• Breng zeker je boeken, cd’s of dvd’s terug, in de bib zelf of in de inleverbus: tijdens de coronasluiting verhoogden we tijdelijk het maximaal aantal stuks op je kaart, nu gelden opnieuw de gebruikelijke aantallen. De boetevrije periode wordt ook niet meer verlengd.

• Reserveren kan niet meer per e-mail, wel zoals steeds via Mijn Bibliotheek.

• Ook bib Elverdinge en Vlamertinge zijn weer open.