Livre
Néerlandais

Schaduw over Berlijn

Volker Kutscher (auteur), Janet Blanken (traducteur)

Schaduw over Berlijn

Volker Kutscher (auteur), Janet Blanken (traducteur)
Een inspecteur van politie wordt in het Berlijn van 1926 geconfronteerd met enkele moorden die te maken hebben met de dreigende communistische revolutie, de opkomst van het nazisme en de aanwezigheid van veel Russische bannelingen.
Titre
Schaduw over Berlijn
Auteur
Volker Kutscher
Traducteur
Janet Blanken
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der nasse Fisch
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2018
572 p.
ISBN
9789044354461 (paperback)

Commentaires

Als we de uitgever (Mynx) van deze uit het Duits vertaalde politiethriller mogen geloven, is 'Schaduw over Berlijn' het eerste deel van een trilogie, waarin we de carrière van het hoofdpersonage Gereon Rath, inspecteur bij de Berlijnse politie, op de voet zullen volgen tegen de historische gebeurtenissen van de bewogen jaren 1929, 1930 en 1931.

In 1929 wordt rechercheur Gereon Rath naar aanleiding van moeilijkheden met de plaatselijke pers overgeplaatst van Keulen naar Berlijn, waar hij wordt toegevoegd aan de afdeling zedenmisdrijven. De jonge ambitieuze rechercheur heeft er evenwel zijn zinnen opgezet om door te dringen tot de afdeling 'moordzaken', gerund door de befaamde Ernst Gennat, wiens moderne opsporingstechnieken resulteren in een oplossingspercentage van maar liefst 95%.

Op de zedenbrigade werkt hij onder de leiding van Bruna Wolter, een oude rat in het vak, en lid van Stalen Helm, een vereniging van oorlogsveteranen uit de Eerste Wereldoorlog.

Met enk…Lire la suite
Inspecteur Gereon Rath is in 1926 vanuit Keulen overgeplaatst naar de afdeling zedenpolitie van Berlijn, maar ziet kans om bij de afdeling moordzaken te komen als in de Spree het lijk gevonden wordt van een zwaar mishandeld persoon. Zonder medeweten van zijn superieuren doet hij onderzoek naar een omvangrijk complot waarbij Russische bannelingen, Berlijnse nachtclubeigenaren en leden van de opkomende SA betrokken zijn. En dat tegen de achtergrond van communistische demonstraties die het Berlijnse gezag op zijn grondvesten doen trillen. Bovendien is er grote twijfel over de betrouwbaarheid van collega’s. Rath gaat bepaald niet conventioneel te werk en mede daardoor en door de logische vermenging van privé- en politiezaken is dit een bijzondere thriller geworden. De schrijver heeft een boeiende en beangstigende setting gecreëerd waarin men de ondergang van de Weimarrepubliek als het ware proeft, met een sterke karakterisering en een ingewikkeld, maar razend knap plot, waarin plichtsbese…Lire la suite

À propos de Volker Kutscher

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Volker Kutscher est un journaliste et écrivain allemand né le 26 décembre 1962 à Lindlar (Allemagne).

Biographie

Après des études de germanistique, de philosophie et d'histoire à l'université de Wuppertal et Cologne, il a travaillé comme éditeur. En 1995, il publie son premier roman Bullenmord (non traduit en français).

En 2007, est publié Der nasse Fisch (Le Poisson mouillé), premier volume d'une série de romans policiers qui met en scène le commissaire Gereon Rath à Berlin pendant la République de Weimar. Pour le second roman de la série, Der stumme Tod (La Mort muette), l'auteur a reçu en 2010 le Prix du Polar de Burgdorf. Volker Kutscher vit à Cologne. Les romans policiers avec le commissaire Gereon Rath ont été produits dans une série de films appelée « Babylon Berlin ».

En lire plus sur Wikipedia