Documentaire over het leven (diep) in de oceaan.
Sujet supplémentaire
Oceanografie, Documentaires (genre)
Titre
Wonders of the sea
Directeur
Jean-Michel Cousteau
Narrateur
Arnold Schwarzenegger 1947-
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2018
1 dvd-video
Durée
80 minuten
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372006603

Commentaires

Documentaire van Jean-Michel Cousteau (zoon van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau) en Jean-Jacques Mantello. De oceanograven-regisseurs filmden vijf jaar het verborgen leven in en rond de oceanen, onder meer in de koraalriffen van Fiji, bij de Bahama’s en in de mangrovebossen voor de westkust van Californië. Cousteau was in het gezelschap van zijn dochter en zoon Celine en Fabien, die samen met acteur-politicus Arnold Schwarzenegger het commentaar inspreken. Schwarzenegger vertelt in zijn introductie dat hij met zijn medewerking de aandacht wil vestigen op de klimaatproblemen die ook het leven onderwater treffen. De film is gemaakt met nieuwe macro- en 3D-filmtechnieken en draaide in de bioscoop in 3D. Jessica Kiang (variety.com) is positief-kritisch. Zij vindt de beelden ‘adembenemend’ en de technologie hypermodern, maar noemt de film ook ‘te schattig’, schools, de presentatoren soms gewild leuk en de verwijzing naar de problemen die de mens veroorzaakt plichtmatig.

À propos de Jean-Michel Cousteau

CC BY-SA 2.5 - Image by lukeford.net

Jean-Michel Cousteau, né le 6 mai 1938 à Toulon, est le fondateur en 1999 de l’association Ocean Futures Society. Il est également président de l'association Green Cross France et Territoires. Il est le fils aîné de Jacques-Yves Cousteau et Simone Melchior, et le frère aîné de Philippe Cousteau.

Biographie

Il effectue sa première plongée en Méditerranée accompagné de son père et de son frère, alors qu'il n'a que 7 ans. Il passe la plus grande partie de sa vie à explorer les mers avec sa famille à bord des navires Calypso et Alcyone.

Après la mort de sa mère en 1990 et celle de son père en 1997, Jean-Michel fonde, en 1999, Ocean Futures Society.

En 2009, Jean-Michel Cousteau part en expédition en Amazonie pour agir contre les promoteurs qui coupent les arbres et détruisent l'habitat de milliers d'anima…En lire plus sur Wikipedia