Boek
Nederlands

Werken aan sterke botten

Xandria Williams (auteur)

Werken aan sterke botten

Xandria Williams (auteur)
Praktische gids, met name gericht op wat oudere vrouwen, voor het door oefeningen en een aangepast dieet voorkomen of stabiliseren van botontkalking.
Titel
Werken aan sterke botten
Auteur
Xandria Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2002
128 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Het osteoporose oefeningen- en voedingsplan
ISBN
90-5855-082-6

Besprekingen

Botontkalking komt steeds vaker voor en het lijkt een gevolg te zijn van onze westerse voedingsgewoonten en levensstijl. Met deze uitgave wil Xandria Williams, een voedings- en natuurgeneeskundige, een bijdrage leveren om osteoporose en andere botafbrokkeling tegen te gaan. Het boek bestaat uit vier delen. Vooreerst vertelt Williams een en ander over botontkalking. Ze vertelt hoe osteoporose zich ontwikkelt, waar de probleemgebieden zich bevinden, en welke risicofactoren er zijn. Aan de hand van een skelet toont ze de verschillende typen gewrichten, ze vertelt over de bouw van het skelet, de functie van de botten, de oorzaken van een laag calciumgehalte en wat botten nodig hebben om het calciumverlies te beperken. In deel twee geeft Williams ons een kijkje op de medische behandeling. Er zijn medicijnen die gericht zijn op de preventie van botafbraak en medicijnen die de calciumopname van de botten uit het bloed vergroten en zodoende de botopbouw stimuleren. Ook de natuurgeneeskunde he…Lees verder
"Midi" is een maandblad dat zich richt op de (actieve) 50-plus vrouw. Logisch dus dat het ook aandacht besteed aan osteoporose, aangezien op dit moment één op de drie vrouwen hiermee te maken krijgt (voor mannen geldt één op de twaalf). Niet alleen calcium en hormonen, maar ook bepaalde mineralen zijn belangrijk bij de preventie of stabilisering van deze aandoening. In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd wat botontkalking is en hoe je het kunt behandelen; er worden recepten voor evenwichtige voeding en gemakkelijke oefeningen ter versterking van de botten gegeven. Alles in korte hoofdstukken, met veel kadertjers en veel illustraties. Ondanks de vervelende aandoening, toch een uitnodigend boek om ook zonder noodzaak eens ter hand te nemen. Paperback (19,5 x 26 cm.).