Spel
Nederlands
Leg kaarten af voor punten. Maar pas op, andere spelers mogen jouw afgelegde kaarten stelen! Meer kaarten stelen van tegenspelers geeft jou mogelijkheden om die kaarten later zelf af te leggen voor nog meer punten. Elke kaart die je niet weet af te leggen levert strafpunten op. Het spel is afgelopen zodra iemand zijn laatste kaart aflegt. De slinkste speler haalt de hoogste score!
Onderwerp
Lynxen
Titel
Slynx
Auteur
Wolfgang Kramer Michael Kiesling
Taal
Nederlands
Uitgever
Almere: 999 Games, 2022
1 doos met 110 speelkaarten + spelregels
Aantekening
Speelduur: 20 min. Vermelding leeftijd op de doos: 10 - 99 jaar Aantal spelers: 2 - 5
EAN
8720289473785

Over Wolfgang Kramer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ticketautomat

Wolfgang Kramer (Stuttgart, 29 juni 1942) is een Duits ontwerper van gezelschapsspellen en een van de meest toonaangevende ontwerpers van designer games.

Kramer heeft meer dan 100 speltitels op zijn naam staan. Van zijn spellen zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Hij behoort hiermee tot de succesvolste spelontwerpers ooit. De belangrijkste spellenprijs, Spiel des Jahres, heeft hij vijf keer gewonnen met een van zijn spellen en vele andere van zijn spellen zijn ervoor genomineerd.

Kramer werkte jaren als systeemanalist en verkoper. In 1989 stopte hij met zijn werk en maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij werd daarmee de allereerste fulltime spelontwerper. Hij is sinds 1986 voorzitter van de SAZ, een organisatie van spelontwerpers. Bij bijeenkomsten van deze organisatie deelt hij graag zijn kennis.

Hij werkt vaak samen met andere ontwerpers, zoals Michael Kiesling and Richard Ulrich.

Een eigenschap van sommige gezelschapsspellen in de D…Lees verder op Wikipedia