Boek
Nederlands

Levi, Lola en de liefde

Wilma Geldof (auteur)

Levi, Lola en de liefde

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Levi (14) valt als een blok voor de zestienjarige Lola, het mooiste meisje van de school. Hij vergeet dat hij al een vriendinnetje heeft. En wat ziet Lola in hem? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Levi, Lola en de liefde
Auteur
Wilma Geldof
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2010
187 p.
ISBN
9789025111199 (paperback)

Besprekingen

Levi krijgt na een succesvol optreden in de schoolband, opeens aandacht van de zestienjarige Lola, het mooiste meisjes van de school. Hij valt als een blok voor haar, vergeet dat hij al een vriendinnetje heeft, en probeert krampachtig te verbergen dat hij nog maar 14 is. Hij wekt de jaloezie op van Boon, ook lid van de band, die hem chanteert, eerst met zijn vriendin Nicole, later met zijn leeftijd. Alsof Levi niet genoeg problemen heeft, zoekt zijn biologische vader na tien jaar contact met hem. Levi weet niet of hij dat wil; het voelt als verraad naar zijn moeder en aardige stiefvader. De auteur heeft in haar zesde roman in de serie 'Life'* herkenbare puberproblemen realistisch beschreven met vele vlotlopende dialogen in eigentijds taalgebruik. Ze zet een mooi portret neer van een goedbedoelende, maar irritante leraar met wie Levi uiteindelijk de confrontatie durft aan te gaan. Het vertelperspectief ligt weliswaar bij Levi, toch is het een echt meidenverhaal waarin een paar meisje…Lees verder

Over Wilma Geldof

CC BY 3.0 - Foto van/door Wilma Geldof

Wilma Geldof (Alphen aan den Rijn, 18 januari 1962) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Geldof debuteerde in 2001 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met het kinderboek Kiki, op zoek naar Tom voor kinderen vanaf acht jaar. Later schreef zij voor 12+ in de Life jeugdboeken reeks.

Haar werk in de Geestelijke Gezondheidszorg en later bij de Raad voor de Kinderbescherming was soms een inspiratiebron.

In 2008 kreeg haar boek Vlinder een eervolle vermelding van de Jonge Jury.

In 2014 sloeg Geldof een andere weg in met Elke dag een druppel gif - "een aangrijpende roman over een overtuigd NSB-kind." Deze roman voor zowel volwassenen als young adults werd in 2015 bekroond met de Thea Beckmanprijs.

“Een bijzonder trefzeker geschreven boek over wat lange tijd een taboe-onderwerp is geweest. De auteur is erin geslaagd een gelaagd verhaal te vertellen over twee zeer vers…Lees verder op Wikipedia