Boek
Nederlands

Bitch!

Wilma Geldof (auteur)
+1
Bitch!
×
Bitch! Bitch!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 15-jarige Maya heeft een ongehuwde tante die moeder is van twee kinderen. Wanneer deze tante verongelukt, komen kinderen Brigitte (16) en Charlie (7) bij Maya wonen. Maya denkt dat Brigitte haar ouders en vriendinnen inpikt. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Bitch!
Auteur
Wilma Geldof
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2009
153 p.
ISBN
9789025110871

Besprekingen

Maya leidt het rustige leven van een tiener, tot haar tante omkomt in een ongeluk op vakantie. De kinderen van tante Nancy, Birgitte en Charlie, worden opgevangen door de ouders van Maya. Omdat de kinderen geen vader hebben, worden Maya's ouders ook hun voogd. Maya probeert er het beste van te maken, hoewel ze vanaf het begin niet erg blij is met de idee dat Birgitte haar leven zal binnendringen. Algauw wordt haar vrees waarheid: Birgitte wordt het populairste meisje op school en drijft een wig tussen Maya en haar beste vriendin Floor. Ook de jongen waar Maya verliefd op was, heeft plots enkel oog voor Birgitte, die bovendien zelfs Maya's ouders inpalmt. Dan ontdekt Maya echter dat het ongeluk van tante Nancy misschien niet zomaar een ongeluk was, en dat Birgitte er mogelijk meer mee te maken heeft dan ze wil toegeven. Ze begint een onderzoek, maar vervreemdt daardoor nog meer van haar vrienden, die haar verhaal niet zomaar geloven. Wanneer Birgitte te weten komt dat Maya haar verdenk…Lees verder
De 15-jarige Maya heeft een tante die ongehuwd is en moeder van twee kinderen. Wanneer deze tante verongelukt, komen haar kinderen Brigitte (16) en Charlie (7) bij Maya wonen. Daardoor dreigt Maya's leven drastisch te veranderen. Onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Life'* waarin Maya het gevoel heeft dat Brigitte haar ouders inpalmt en al haar vrienden en vriendinnen afpakt. Jaloezie neemt de overhand en het gaat zelfs zover dat Maya Brigitte ervan verdenkt haar eigen moeder gedood te hebben. De ware toedracht van het ongeluk blijft tot het einde toe spannend en de uitkomst verrassend. Vlot geschreven, realistisch en een beetje thrillerachtig meidenverhaal, waarin ook de typische meidendingen zoals verliefd zijn en kleding aan de orde komen. Achterin een, naar de lezer toe geschreven, biografie van de schrijfster. Spannend en graag gelezen meidenboek. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Wilma Geldof

CC BY 3.0 - Foto van/door Wilma Geldof

Wilma Geldof (Alphen aan den Rijn, 18 januari 1962) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Geldof debuteerde in 2001 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met het kinderboek Kiki, op zoek naar Tom voor kinderen vanaf acht jaar. Later schreef zij voor 12+ in de Life jeugdboeken reeks.

Haar werk in de Geestelijke Gezondheidszorg en later bij de Raad voor de Kinderbescherming was soms een inspiratiebron.

In 2008 kreeg haar boek Vlinder een eervolle vermelding van de Jonge Jury.

In 2014 sloeg Geldof een andere weg in met Elke dag een druppel gif - "een aangrijpende roman over een overtuigd NSB-kind." Deze roman voor zowel volwassenen als young adults werd in 2015 bekroond met de Thea Beckmanprijs.

“Een bijzonder trefzeker geschreven boek over wat lange tijd een taboe-onderwerp is geweest. De auteur is erin geslaagd een gelaagd verhaal te vertellen over twee zeer vers…Lees verder op Wikipedia