Cd

Morning glory : the Tim Buckley anthology

Tim Buckley (uitvoerder)
+1
Morning glory : the Tim Buckley anthology
×
Morning glory : the Tim Buckley anthology Morning glory : the Tim Buckley anthology

Morning glory : the Tim Buckley anthology

Tim Buckley (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Morning glory : the Tim Buckley anthology
Uitvoerder
Tim Buckley 1947-1975
Uitgever
Elektra, 2001
2 cd's
Speelduur
02:30:33
EAN
0081227672225
CDR
JK105875

Over Tim Buckley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Grant Gouldon

Timothy Charles (Tim) Buckley III (Washington D.C., 14 februari 1947 - Santa Monica, 29 juni 1975) was een Amerikaans singer-songwriter.

Hij combineerde tijdens zijn korte carrière in de late jaren '60 en '70 verschillende soorten muziek als jazz,funk, soul en avant-garde muziek in een geheel eigen stijl. Zijn song Song to the siren kreeg in 1984 bekendheid in Nederland in de uitvoering door het Britse project This Mortal Coil.

Hij is de vader van singer-songwriter Jeff Buckley. Tim Buckley overleed op 28-jarige leeftijd aan een heroïne-overdosis.

Discografie

Albums

  • Tim Buckley (1966)
  • Goodbye and Hello (1967)
  • Happy Sad (1969)
  • Blue Afternoon (1970)
  • Lorca (1970)
  • Starsailor (1970)
  • Greetings from L.A. (1972)
  • Sefronia (1973)
  • Look at the Fool…Lees verder op Wikipedia