Boek Nederlands

Wij, de overlevenden

Tash Aw (auteur), Paul Van Der Lecq (vertaler)

Wij, de overlevenden

Tash Aw (auteur), Paul Van Der Lecq (vertaler)
Genre:
Titel
Wij, de overlevenden
Auteur
Tash Aw
Vertaler
Paul Van Der Lecq
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We, the survivors
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2019
363 p.
ISBN
9789403159409 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Mannen zonder gezicht

Roman. In Tash Aws Wij, de overlevenden heeft een man een vluchteling gedood. Aan de lezer de uitnodiging om te luisteren naar zijn verhaal.

Ah Hock, de hoofdpersoon uit Wij, de overlevenden, omschrijft zich als een 'dimsum-kelner die een paar verkeerde keuzes heeft gemaakt'. In de gevangenis, waar hij jaren heeft vastgezeten voor dood door schuld, is hij een van de velen. Hij kreeg er een nummer en op de foto zag hij er net zo uit 'als elke andere kleine Chinese crimineel'.

Ah Hock, inmiddels op vrije voeten, doet zijn verhaal aan een landgenote die sociologie heeft gestudeerd in Amerika. Zij neemt zijn monologen op met haar Samsung Galaxy. Dat ze van plan is om een roman over hem te schrijven, vindt de geïnterviewde hoogst lachwekkend. Wie zou in godsnaam geïnteresseerd kunnen zijn in het verhaal van een onbeduidende man als hij?

Anoniem

Op de cover van deze indringende roman staat een schilderij zonder titel van Joseph Lee. Het toont een gezicht waarvan de ogen, neus en mond nauwelijks herkenbaar zijn door de grove borstelstreken, toepasselijk voor een boek waarin de kleine man een podi…Lees verder