Boek
Engels

The girl who kicked the hornets' nest

Stieg Larsson (auteur)

The girl who kicked the hornets' nest

In de reeks:
Genre:
Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen.
Titel
The girl who kicked the hornets' nest
Auteur
Stieg Larsson 1954-2004
Taal
Engels
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Luftslottet som sprängdes
Uitgever
London: Maclehose press, 2009
746 p.
ISBN
9781849162753

Andere talen:

Besprekingen

Lisbeth Salander ligt op de Intensive Care met een kogel in haar hoofd. Ze wordt verdacht van moorden en de media bestempelen haar als een psychopate. Mikael Blomkwist, de journalist van het idealistische blad Millenium, stort zich met zijn team in het grote complot rondom Salander en zijn zus gaat haar verdedigen. Er wordt een palmcomputer binnengesmokkeld en vanuit haar ziekbed gaat Salander hacken. Deel 3 van de Millenium-trilogie bouwt voort op de vorige delen: een systeem dat niet deugt, de journalistiek die alles openbaar wil maken en de macht van de veiligheidsdienst. Dit deel is niet zelfstandig te lezen van de eerdere delen 'The girl with the dragon tattoo'* en 'The girl who played with fire'**, want daarvoor ontbreekt het de lezer teveel aan voorkennis. Er zijn veel personages, wel zijn er de bekende uit de eerdere delen: de sympathieke, betrokken journalist Blomkwist en zijn mensen, en de sociaal gestoorde, maar soms innemende Salander. Het boek komt heel traag op gang, pas…Lees verder

Over Stieg Larsson

Stieg Larsson, officieel Karl Stig-Erland Larsson (Skelleftehamn, 15 augustus 1954 - Stockholm, 9 november 2004) was een Zweedse journalist en auteur. Hij stierf op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct.

Activist

Aanvankelijk was Larsson een politiek activist voor het Kommunistiska Arbetareförbundet, de communistische arbeidersbeweging, en fotograaf. Politiek was hij actief als redacteur van het Zweedse trotskistische tijdschrift Fjärde internationalen. Verder werkte hij mee aan verschillende sciencefictiontijdschriften en gedurende 1978-1979 was hij voorzitter van de grootste Zweedse sciencefictionclub, Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF).

Journalist

In 1977 ging hij naar Eritrea om als militair adviseur de guerrilla van het Eritrean People's Liberation Front te ondersteunen. Om gezondheidsredenen moest hij hiermee stoppen. Hij ging toen …Lees verder op Wikipedia