Boek
Nederlands

Esdra : het verhaal van een bijzondere sledehond

Stefan Goris (auteur), Stijn Moekaars (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
+1
Esdra : het verhaal van een bijzondere sledehond
×
Esdra : het verhaal van een bijzondere sledehond Esdra : het verhaal van een bijzondere sledehond
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Siberische husky Esdra (ik-persoon) is beroemd. Samen met Stefan is ze wereldkampioen sledehond geworden. Ze vertelt je er van alles over. Lees ook de verhalen van acht andere honden. Met allerlei informatie over (slede)honden. Groot vierkant boek met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Poolhonden, Alaska, Inuit
Extra onderwerp
Pool- en keeshonden
Titel
Esdra : het verhaal van een bijzondere sledehond
Auteur
Stefan Goris Stijn Moekaars
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
77 p. : ill.
ISBN
9789044832525 (hardback)

Besprekingen

Dagen vol actie, trainingen en wedstrijden. Esdra (in de ik-vorm) is een Siberische Husky, geboren in België, maar een wereldwijde beroemdheid. Want Esdra droomde om te winnen, en samen met haar baasje Stefan werd ze wereldkampioen met de hondenslee. Vrij groot vierkant boek waarin informatieve hoofdstukken en korte verhalen elkaar afwisselen, vergezeld van grote foto’s en penillustraties in kleur. Er zijn acht genummerde hoofdstukken met fictieve verhalen over honden: van de origine van de sledehond tot het jongetje Louis die samen met Esdra aan een wedstrijd meedoet. Tussendoor zijn er ongenummerde hoofdstukken met informatie: waar komen sledehonden vandaan, hondentaal, soorten sledehonden, ontdekking van de sledehondensport, trainen, klaar voor de wedstrijd, over Stefan Goris. Esdra geeft alle informatie op een vriendelijke en speelse manier waarbij ze de lezer aanspreekt. Esdra en Stefan bestaan echt. Vrij uitgebreide teksten, maar ruime marges en vrij grote letter. Leuke combinat…Lees verder

Over Stefan Goris

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Houndwizards

Stefan Goris (Hasselt, 1986) is een Belgische sledehondenmenner en teambuilder. Hij werd in 2013 Europees kampioen en in 2014 wereldkampioen sledehondenrennen.

Biografie

Stefan Goris werkte in 2005 bij Umbhaba Lodge in Zuid-Afrika. In 2007 werd hij stormfuselier bij Defensie waarna hij in 2009 ging studeren voor onderwijzer. Goris kwam in 2011 met onderscheiding uit en geeft nu deeltijds les in Genk.

In 2009 kreeg hij interesse in de sledehondensport waar hij zich volledig op stortte. Hij werkte zich binnen enkele jaren tot de wereldtop. Goris maakte dit mogelijk door zich onder andere te verdiepen in managementfilosofie, oplossingsgericht denken en coaching. Hij bestudeerde zijn honden op een objectieve manier en kwam zo uit op zijn onconventionele opleidingsprincipes.

In 2014 richtte hij VZW Are to Run op om zijn ervaring door te geven.

Tom Waes beschreef Goris in zijn boek Reizen Waes Vlaanderen als …Lees verder op Wikipedia

Suggesties