Dvd
Engels

From dusk till dawn. Season 2

Robert Rodriguez (scenarist), Carl Thiel (componist), D.J. Cotrona (acteur)
De strijd tussen de Gecko broers en de vampiers zet zich voort.
Onderwerp
Vampiers
Titel
From dusk till dawn. Season 2 / created by Robert Rodriguez
Scenarist
Robert Rodriguez
Componist
Carl Thiel 1862-1939
Acteur
D.J. Cotrona Zane Holtz Eiza González Jesse Garcia
Taal
Engels
Uitgever
E One, © 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045246983

Besprekingen

Seizoen 2 van de Netflix-serie (2014-) die is geïnspireerd op de horrorfilm van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez uit 1996 die een cultstatus heeft verworven. Het eerste seizoen vertelde grofweg hetzelfde verhaal als de film, in seizoen 2 is dat losgelaten. De serie speelt zich af in een fantasy-wereld op de grens van de VS en Mexico en combineert het horror-, thriller- en vampiergenre. Hoofdpersonen zijn de criminele Gecko-broers Richie (Zane Holtz) en Seth (D.J. Cotrona). Ze hebben vampierkoningin Santanico Pandemonium (Eiza Gonzalez) meegenomen uit de stripclub Titty Twister en worden nu opnieuw geconfronteerd met de gevaarlijke Culebras, vampieren met een slangachtig lichaam. Brian Lowry (Variety.com 21-8-'15) ziet leuke nieuwe gezichten - Esai Morales, Danny Trejo - en schrijft dat Rodriguez zijn vak verstaat, maar dat de serie vooral interessant is voor de echte kenners van het genre en voor diehard-liefhebbers van Rodriguez of van het origineel. Tien afleveringen.

Over Robert Rodriguez

CC BY 2.0 - Foto van/door Jason McELweenie (Flickr user deneyterio).

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia