Dvd
Engels

From dusk till dawn. Season 1

Robert Rodriguez (scenarist), Carl Thiel (componist), D.J. Cotrona (acteur)
Wanneer de criminele broers Seth en Richie Gecko een bank hebben overvallen, besluiten ze naar Mexico te vluchten in de hoop de politie van zich af te schudden.
Onderwerp
Vampiers
Titel
From dusk till dawn. Season 1 / created by Robert Rodriguez
Scenarist
Robert Rodriguez
Componist
Carl Thiel 1862-1939
Acteur
D.J. Cotrona Zane Holtz Eiza González Jesse Garcia Wilmer Valderrama
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Gebaseerd op de film From dusk till dawn van Robert Rodriguez uit 1996 Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045244187

Besprekingen

Netflix-serie (2014-) gebaseerd op de film van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez uit 1996. Een horrorthriller met vampiers als thema in een fantasy-wereld die sterk aan een western in de grensstreken van de VS en Mexico doet denken. In het eerste seizoen wordt grofweg de film overgedaan, met als verschil dat het gestoorde broertje Richie Gecko, danseres Santánico Pandemónium - in de serie gespeeld door de ook niet onaantrekkelijke actrice Eiza González - probeert te redden uit de klauwen van de Culebras: de stam slangvampieren die als een soort eeuwenoud Mexicaans kartel opereren. Vincent Smits (Parool 21-9-'15 ) is er niet zo over te spreken: 'niet meer dan een sinistere maar saaie versie van Buffy the Vampire Slayer. Alleen verstokte vampierliefhebbers zullen hier hun tanden nog in willen zetten'. Hij geeft maar 1 ster. De horrorliefhebbers (Denachtvlinders.nl 30-6-'15) bij monde van Miriam Verhaaf zijn positiever: 'Fans van de eerste dag zullen de serievariant op hun favoriete …Lees verder

Over Robert Rodriguez

CC BY 2.0 - Foto van/door Jason McELweenie (Flickr user deneyterio).

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia