Luisterboek
Nederlands

De meest fantastische verhalen. 2

Roald Dahl (auteur), Frank Lammers (verteller)
7 CD luisterboek De meest fantastische verhalen Deel 2 / druk 1
voorgelezen door Frank Lammers
Titel
De meest fantastische verhalen. 2
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Frank Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, [2010]
7 cd's
Speelduur
ca. 500 min.
Aantekening
Bevat verhalen uit de bundel Alle verhalen
ISBN
9789052860206

Besprekingen

Een keuze van tien verhalen uit de bundel 'Alle verhalen'* van Roald Dahl (1916-1990). Deze verhalen voor volwassenen zijn prachtige, bizarre of ontroerende verhalen, die vaak als basis hebben gediend voor de televisieserie 'Tales of the unexpected'. Duidelijk en in de juiste sfeer voorgelezen door acteur Frank Lammers, die eerder het verhaal 'Oom Oswald'* las. De verhalen zijn: Huid, Dit alleen, De boekhandelaar, De paraplu-man, De verhalenmachine, Prinses Ovaria, Mij is de wrake, De prinses en de stroper, De bezoeker, Teef.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia