Boek
Nederlands

Ik mis Milo

Pim Lammers (auteur), Sanne te Loo (illustrator)
+1
Ik mis Milo
×
Ik mis Milo Ik mis Milo
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prentenboek over een kleine jongen die treurt om de dood van zijn schildpad Milo. Hoe kan een ander huisdier Milo nou ooit vervangen? Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Titel
Ik mis Milo
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Sanne te Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[25] p. : ill.
ISBN
9789045125879 (hardback)

Besprekingen

Een troostrijk prentenboek over verlies. Na de dood van zijn schildpad Milo is een kleine jongen diep bedroefd. Van zijn moeder mag hij een ander huisdier uitkiezen, maar hoe kan een ander dier Milo nou ooit vervangen? In zachte stijl geschreven. Met gekleurde illustraties in warme kleuren van Zilveren Penseel-winnaar Sanne te Loo. Pim Lammers (1993) is een Nederlandse schrijver. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt om voor te lezen vanaf 4 jaar.

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen

Suggesties