Dvd
Engels

Alpha dog

Nick Cassavetes (regisseur), Bruce Willis (acteur), Sharon Stone (acteur)

Alpha dog

Nick Cassavetes (regisseur), Bruce Willis (acteur), Sharon Stone (acteur)
Genre:
Film over Jesse James Hollywood, drugsdealer die beschuldigd werd van moord en kidnapping en de jongste man ooit die op de 'most wanted' lijst van de FBI kwam te staan
Titel
Alpha dog / written and dir. by Nick Cassavetes
Regisseur
Nick Cassavetes
Acteur
Bruce Willis Sharon Stone Justin Timberlake 1981- Ben Foster 1980-
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
117 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504072635

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2007 van Nick Cassavetes, met Bruce Willis, Justin Timberlake, Sharon Stone e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen rond Jesse James Hollywood, drugsdealer die beschuldigd werd van moord en kidnapping en de jongste man ooit die op de 'most wanted' lijst van de FBI kwam te staan. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad (23-8-07) geeft 3 (van 5) sterren: 'Helaas doen de hoofdrolspelers het gedrag van de stoere straatjongens weinig geloofwaardig na. Tegelijk spelen Bruce Willis en Sharon Stone op bedenkelijk niveau hun weinigzeggende bijrolletjes. Alleen Ben Foster weet te overtuigen als geflipte drugsverslaafde. Maar door de absurde wending in het ware verhaal blijft de gangsterfilm schokkend en fascinerend tegelijk.' Jochem Geerdink (Metro 23-8-'07) geeft 4 (van 5) balletjes: 'De verstandhouding tussen hem (red./Timberlake) en de ontvoerde Mazursky is een verademing tussen al het (verbale) geweld in Alpha Dog. Wie had dat nu gedacht van de man die ooit deel uitma…Lees verder

Over Nick Cassavetes

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George at https://www.flickr.com/photos/sharongraphics/

Nicholas David Rowland (Nick) Cassavetes (New York, 21 mei 1959) is een Amerikaans filmregisseur en -acteur. Hij won in 2004 een Daytime Emmy Award voor het maken van de televisiespecial The Incredible Mrs. Ritchie, bedoeld voor jeugdige kijkers. In 1997 werd hij al eens genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor het regisseren van de film She's So Lovely.

Cassavetes is een zoon van acteursechtpaar John Cassavetes en Gena Rowlands. Zijn jongere zussen Alexandra en Zoe verschenen ook in een handvol films, maar bouwden nooit een carrière op in dezelfde orde van grootte als die van hun broer.

Cassavetes trouwde in 1985 met Isabelle Rafalovich met wie hij dochters Virginia (1986) en Sasha (1988) kreeg. Nadat hun huwelijk spaak liep, hertrouwde hij met de achttien jaar jongere actrice Heather Wahlquist.

Filmografie (acteur)Lees verder op Wikipedia

Suggesties