De filmproducent Bruno Bonomo, die zich aan de rand van de financie͏̈le afgrond bevindt, laat zich overhalen een maatschappijkritische film te maken die zich richt tegen Silvio Berlusconi
Onderwerp
Berlusconi, Silvio
Titel
Il caimano
Regisseur
Nanni Moretti
Acteur
Margherita Buy Silvio Orlando Jasmine Trinca
Taal
Italiaans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
112 min.
Aantekening
Italiaans en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Breedbeeldeditie
EAN
5410504072086
mooov

Besprekingen

Italiaanse satire uit 2006 van Nanni Moretti (La Stanza del figlio), met Silvio Orlando e.a. Bruno Bonomo, producent van B-films, is een man op de rand van de afgrond. Hij heeft al jaren geen film meer gemaakt en bovendien dreigt zijn huwelijk op de klippen te lopen. Een jonge vrouw geeft hem een filmscript getiteld Il Caimano. Hij besluit het te verfilmen. Het is een kritische en negatieve blik op het leven en werk van president Silvio Berlusconi. De televisiezender RAI weigert de film te financieren en acteurs willen liever niet meewerken aan deze film. Langzamerhand komt Bruno tot de ontdekking dat dit project voor hem wellicht de weg terug omhoog kan zijn en dat hij zo het Italiaanse volk en zijn vrouw kan geven waarop zij gewacht hebben. VPRO Gids nr. 29 2006 geeft 4 (van 5) sterren: De hoofdrolspeler Silvio Orlando is 'onvergetelijk en tragisch'; 'geslaagde vermenging van fantasie en werkelijkheid; het inkijkje in de Italiaanse filmindustrie'. Minpuntje: 'het einde is krachtig,…Lees verder

Over Nanni Moretti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Marco Calvani from Rome, Italy

Giovanni (Nanni) Moretti (Brunico, 19 augustus 1953) is een Italiaans filmregisseur, acteur en filmproducent.

Naast cinema heeft Moretti nog een andere passie, namelijk waterpolo.

Nanni Moretti is gehuwd met Silvia Nono (een dochter van Luigi Nono) en heeft één zoon, Pietro, geboren in 1996.

Met de film La stanza del figlio won hij in 2001 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Filmografie (selectie)

  • 1976: Io sono un autarchico
  • 1978: Ecce Bombo
  • 1981: Sogni d'oro
  • 1984: Bianca
  • 1985: La messa è finita
  • 1989: Palombella rossa
  • 1993: Caro diario
  • 1998: Aprile
  • 2001: La stanza del figlio
  • 2006: Il caimano
  • 2008: Caos calmo
  • 2011: Habemus Papam
  • 2015: Mia m…Lees verder op Wikipedia