Cd

The lost septet

Miles Davis (uitvoerder), Gary Bartz (uitvoerder), Keith Jarrett (uitvoerder)
Toon meer
Titel
The lost septet
Uitvoerder
Miles Davis 1926-1991 (trompet) Gary Bartz  (saxofoon) Keith Jarrett 1945- (piano) Michael Henderson  (basgitaar) Don Alias  (percussie) James Mtume  (percussie) Leon "Ndugu" Chancler  (drums)
Uitgever
Sleepy Night Records, © 2020
2 cd's
Oorspr. opname
1971
Speelduur
01:41:19
EAN
0793618315856
CDR
JE46677

Over Miles Davis

CC BY 2.0 - Foto van/door Peter Buitelaar

Miles Dewey Davis III (Alton (Illinois), 26 mei 1926 – Santa Monica (Californië), 28 september 1991) was een Amerikaans jazzcomponist, trompettist en multi-instrumentalist. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de twintigste eeuw.

Davis speelde naast onder anderen Louis Armstrong, Duke Ellington en John Coltrane een grote rol in de geschiedenis van de jazz. Hij speelde verschillende stijlen, waaronder bop, cooljazz, modale jazz en jazzrockfusion. Davis was een spil in de ontwikkeling van de laatstgenoemde drie stijlen. Als gevolg hiervan wordt hij the Picasso of jazz genoemd.

De stijl van Davis is herkenbaar en origineel en oefent decennia na zijn overlijden nog invloed uit op jazzmusici. Op een deel van zijn opnamen gebruikte Davis een harmon mute, een type demper waarmee hij het typische timbre creëerde dat tijdens de rest van zijn carrière direct met hem geassocieerd bleef worden. Ook zijn klank en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties