Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Arsène Lupin, gentleman-inbreker

Maurice Leblanc (auteur), Lidewij Van den Berg (vertaler), Bart Van Loo (inleider)
De avonturen van Arsène Lupin, een gentleman-inbreker, die een aantal spectaculaire inbraken pleegt en vervolgens steeds weer op sluwe wijze aan de politie weet te ontsnappen.
Titel
Arsène Lupin, gentleman-inbreker
Auteur
Maurice Leblanc
Vertaler
Lidewij Van den Berg
Inleider
Bart Van Loo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Arsène Lupin, gentleman-cambrioleur
Uitgever
Koog aan de Zaan: Oevers, © 2016
240 p.
ISBN
9789492068026 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Heruitgave van de in 1907 verschenen Franse novellebundel over Arsène Lupin, een romanfiguur die in Frankrijk bijna net zo legendarisch werd als Sherlock Holmes en Robin Hood. Dit boek is de eerste verzameling van de verhalen die oorspronkelijk geschreven werden als feuilleton voor het tijdschrift ‘Je sais tout’ in 1905. Ze hebben ondanks het feit dat ze meer dan een eeuw oud zijn nog niks aan vertelkracht ingeboet. De hoogopgeleide Lupin heeft van het inbreken een kunst gemaakt, hij is charmant en het gaat hem meer om het spel dan om de knikkers. Dat spel heeft wel veel uitdaging nodig, zodat hij al zijn vernuft kan aanwenden om de meest ingewikkelde inbraken geweldloos uit te kunnen voeren. Maurice Leblanc (1864-1941) heeft in zijn verhalen een onweerstaanbare bandiet geschapen, die de lezer moeiteloos naar zijn hand weet te zetten. De verhalen zijn grappig, spannend, sfeervol en meeslepend geschreven. Er zijn diverse films en televisieseries gemaakt over Arsène Lupin. Uniek boek, g…Lees verder

Over Maurice Leblanc

Maurice Leblanc (Rouen, 11 december 1864 - Perpignan, 6 november 1941) is een Frans schrijver.

Leblanc debuteerde als schrijver in 1890. Leblanc creëerde met het personage van Arsène Lupin wat soms de Franse Sherlock Holmes wordt genoemd, hoewel Lupin duidelijk misdaden pleegt en Holmes ze oplost. Het personage van Arsène Lupin dat in 17 van zijn politieromans voorkomt, naast in 29 novelles en 5 toneelstukken, alle geschreven tussen 1905 en 1941, wordt geacht gebaseerd te zijn op de Franse meester-inbreker Marius Jacob.

Op 17 januari 1908 werd hij benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. Na zijn overlijden werd hij van Perpignan terug naar Parijs gebracht en begraven in het Cimetière du Montparnasse.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties