Boek
Nederlands

Het griezelige kasteelbeest

Marcus Sedgwick (auteur), Jan Vangansbeke (vertaler), Pete Williamson (illustrator)
Edgar (ik-figuur) is huisraaf op een betoverd kasteel. Hij doet zijn uiterste best om de vreemde kasteelbewoners van allerlei gevaren te redden. Gelukkig krijgt hij hulp van de dochter van de kasteelheer. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het griezelige kasteelbeest
Auteur
Marcus Sedgwick
Vertaler
Jan Vangansbeke
Illustrator
Pete Williamson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flood and fang
Editie
1
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2012
252 p. : ill.
ISBN
9789044731675 (hardback)

Besprekingen

Raaf Edgar (ik-figuur) is als huisraaf zelfbenoemd Wachter op het Kasteel Anderhand. Problemen genoeg: het water in de kelder stijgt, een monster met een vreemde staart huist in een grot en een keukenmeid wordt vermist. Graaf Daldruif en zijn gevolg, onder wie aap Gozer (vijand van Edgar) en dochter Zonnewendy (dol op Edgar), zijn in gevaar. Raaf komt in actie om het kasteel te redden van de ondergang. De geestige zwart-wittekeningen matchen goed. Ze zijn rijkelijk aanwezig. Elk hoofdstuk begint met een illustratie waarin de tekst in een sierkader staat, waarbij informatie gegeven wordt over de personages en de historie van Kasteel Anderhand. Prima voorleesboek. Het niet dagelijkse woordgebruik (specimen, alambiek) kan zelf lezen lastiger maken. De fantasierijke en humoristische tekst biedt veel leesvermaak en een uitbreiding van het vocabulaire. Zeer ruime interlinie. Eerste deel uit de serie ‘De Mysteries van de Raaf’*. Griezelen met een grote glimlach. Eerder in het Engels aangebod…Lees verder

Over Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick (Kent, 1968) is een Brits schrijver en illustrator van kinder- en jeugdfictie en tevens muzikant.

Loopbaan

Sedgwick speelde drums in de band Garrett en was gitarist in een ABBA-tributeband. Zijn debuutroman Floodland, die hij zelf met houtsnedes illustreerde, was de winnaar van de Branford Boase Award in 2001. Het jaar daarop werd zijn tweede roman The Dark Horse genomineerd voor de Guardian Children's Book Award.

Bibliografie

Romans

  • Floodland (2000)
  • The Dark Horse (2001) - in Nederland verschenen als Zwart paard
  • Witch Hill (2001)
  • The Book of Dead Days (2003) - in Nederland verschenen als Het boek van de dode dagen
  • A Christmas Wish (2003)
  • Cowards (2003)
  • The Dark Flight Down (2005) - in Nederland vers…Lees verder op Wikipedia