Boek
Nederlands

Mus en de poes

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
sam heeft een poes. de poes heet siep. mus past op siep. maar dan is siep weg. mus gaat op zoek. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Mus en de poes
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789048734153 (hardback)

Besprekingen

Mus en Sam zijn vriendjes. Ze wonen tegenover elkaar in een flat. Siep, de dikke poes van Sam, is een kei in weglopen. Als Mus in Sams huis op Siep moet passen, gaat de poes er weer vandoor. Mus kan de poes niet vinden, maar als hij na lang zoeken weer bij Sam thuis komt, wacht hem een leuke verrassing. Eerste leesboekje met een eenvoudige verhaallijn, verteld vanuit Mus. De korte zinnen bevatten makkelijke eenlettergrepige woordjes, AVI-Start. Gedrukt in een schreefloos lettertype zonder hoofdletters. De gekleurde, naief aandoende illustraties lopen door over twee pagina's. De tekstblokjes staan naast of niet hinderlijk in de illustraties. Voor in het boekje worden Mus en Sam voorgesteld; achterin staan drie verdiepingsvragen. Een simpel en doeltreffend startersboekje uit de serie 'Ik lees!'. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties