Boek
Nederlands

Isa's droom

Marco Kunst (auteur)
+1
Isa's droom
×
Isa's droom Isa's droom
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na een mislukte auditie slikt Isa impulsief slaappillen. Ze raakt in coma, en komt terecht in Binnenland, haar eigen verbeelding. Alleen Isa kan de daar dreigende ramp voorkomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Isa's droom
Auteur
Marco Kunst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015 | Andere uitgaves
302 p. : ill.
ISBN
9789047707066 (paperback)

Besprekingen

Fantasieverhalen staan nooit los van de realiteit, en deze roman van Marco Kunst begint met een uithaal naar reality shows zoals 'Idool' en 'Can you duet?'. In hun eerste afleveringen teren deze programma's vaak op kandidaten die hun zangkwaliteiten compleet verkeerd inschatten en die door de makers met veel leedvermaak opgevoerd worden vooraleer het de beurt is aan de echte sterren. Onder de artiestennaam Alysha doet het tienermeisje Isa een zangauditie voor het televisieprogramma 'Winners & Losers' ? voor de jury is het meteen duidelijk dat ze met haar hoge laarzen en make-up in de categorie van de losers thuishoort. Haar grootse plannen worden in enkele seconden van tafel geveegd, en wanneer enkele weken later blijkt dat haar mislukte auditie op tv zal worden uitgezonden, wordt het allemaal te veel voor Isa. Ze neemt een grote dosis slaappillen en komt terecht in het Binnenland ? in werkelijkheid raakt ze in coma.
Marco Kunst sluit aan bij een traditie in fantasy, waarbij het f…Lees verder
Isa wil niets liever dan beroemd worden. Tijdens een talentenjacht wordt ze door een jury met de grond gelijk gemaakt en in een opwelling besluit ze daarom een overdosis slaappillen te nemen. Als gevolg daarvan raakt ze in een coma en in de droomwereld Binnenland wordt ze vervolgens wakker. Daar jaagt ze haar droom achterna. Schrijver Kunst construeerde met dit debuut een knappe psychologische roman waarin Isa’s droomwereld een bijzondere nieuwe lading krijgt. Verschillende personages ontspruiten in een heftig domein dat op enerverende wijze tot leven komt. Fantasie en werkelijkheid lopen op kunstige wijze door elkaar en er is veel ruimte voor emotie. Zo komt Isa in aanraking met haar overleden broer Seb, die ze steeds beter leert kennen. En ook haar hondje komt ze plotsklaps weer tegen. Richting het einde wordt het verhaal steeds complexer. Kunst weet goed te balanceren tussen een knap verhaal en sterke emotie. Vanaf ca. 13 jaar.

Isa's droom

Dit boek begint als een echt meisjesboek. Je wordt ook helemaal op het verkeerde been gezet door de titel en de (lelijke) kaft. Isa is een nurkse puber, boos op heel de wereld maar vooral op haar moeder. Al snel komen we te weten waarom ze zo down is: ze heeft kort voordien meegedaan aan een soort ontdek–de-ster-zangwedstrijd, en is daar jammerlijk afgegaan met heel negatieve commentaar van de jury bovenop. Aangezien een zangcarrière haar droom is, een hele opdoffer. Thuis is het ook niet zo leuk. Haar moeder zit haar heel de tijd op de huid; er hangt nog verdriet in huis om haar oudere broer, die een paar jaar daarvoor is verongelukt. Meer in een bui dan omdat ze het echt meent, neemt Isa een aantal slaappillen van haar moeder in. Ze valt in een diepe slaap en pas na een paar uur vindt haar familie haar en wordt ze in een coma naar het ziekenhuis gebracht. Dan begint het verhaal eigenlijk pas echt. Isa komt tot leven in haar Binnenland, een uitgestrekt gebied waar associaties, herinn…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia