Boek
Nederlands

Farabel : roman

Marco Kunst (auteur)
+1
Farabel : roman
×
Farabel : roman Farabel : roman

Farabel : roman

Genre:
Een vrouw van midden dertig heeft genoeg van haar kantoorbaan bij een verzekeringskantoor en zoekt het avontuur in Afrika.
Onderwerp
Identiteit
Titel
Farabel : roman
Auteur
Marco Kunst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 2014
199 p.
ISBN
9789461642547 (paperback)

Besprekingen

Debuutroman voor volwassenen van de Nederlandse jeugdboekenschrijver (1966). Farabel Uyterhaven (midden dertig) heeft genoeg van haar routineuze grijzemuizenbestaan, met name haar baan bij een verzekeringskantoor. Een life coach, meditatie en yoga helpen niet meer: ze wil avontuur, schoonheid, authenticiteit! Via Google MindMap komt ze uit bij Afrika. Ze boekt een hotelreis naar Tanzania, maar vindt er slechts luxe en verveelde toeristen. Waar is het ‘echte’ Afrika? Ze ontmoet Kevin, een Amerikaanse zeilende wereldreiziger en schrijver in spe, maar komt erachter dat hij haar bedriegt en louter op seks uit is. Dan boekt ze een duikexcursie en komt ze in grote problemen als ze in een groep kwallen terechtkomt, bewusteloos raakt en aanspoelt op een eilandje. Wordt ze slachtoffer van een louche arts die experimenteert met en handelt in bijna-doodervaringen? Saai, traag verlopend verhaaltje over een oninteressant, naïef personage, geschreven in clichématige stijl, dat pas in de laatste hoo…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia