Makkelijk lezen
Nederlands

De Nolympische Spelen

Marco Kunst (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Max, Milan en Makato doen mee aan de Nolympische Spelen. Milan raakt via zijn onderdeel betrokken bij de diefstal van een gouden Boeddhabeeld. Max en Makoto gaan achter de échte dieven aan. AVI-M7. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI M7, AVI 9
Titel
De Nolympische Spelen
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
109 p. : ill.
ISBN
9789048715312 (hardback)

Besprekingen

De Nolympische spelen zijn dit jaar in Japan en Max, Milan en Makato nemen hieraan deel. Ze krijgen geduchte tegenstand van enkele kinderen van de vijfling van Vladimir Zaratoestrus en Max en Makoto verliezen van hen. Milan raakt via zijn onderdeel betrokken bij de diefstal van een gouden Boeddhabeeld. Max en Makoto gaan achter de échte dieven aan, met de hulp van professor Verbeek, die soms wel erg lang nadenkt voor hij tot actie overgaat. Deel drie over de avontuurlijke belevenissen van drie jongens. Het avontuur staat centraal en de personages zijn minder belangrijk en worden amper uitgewerkt (dat geldt ook voor de professor, die meer een karikatuur is). Het verhaal wordt vlot verteld en er wordt redelijk een spanningsboog opgebouwd, ook al hangt het slot er een beetje bij. De auteur maakt vaak gebruik van vergelijkingen die niet altijd uit de verf komen en de naam Zaratoestrus is nogal flauw. Onduidelijk is waarom bepaalde woorden in de tekst een andere kleur of vormgeving hebben…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties