Belevenissen van vier vrouwelijke twintigers in New York.
Bevat
Disc 1 It's about time ; I get ideas ; Bad friend ; It's a shame about Ray ; One man's trash (Afl. 1-5)
Disc 2 Boys ; Video games ; It's back ; On all fours ; Together (Afl. 6-10)
Titel
Girls. Seizoen 2 / created by Lena Durham
Scenarist
Lena Dunham
Acteur
Allison Williams 1988- Jemima Kirke Zosia Mamet
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2013
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
300 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Grieks, Pools, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888157626

Besprekingen

Seizoen 2 (2013) van de HBO-comedyserie van Lena Dunham. Hoofdpersoon is de mollige Hannah Horvath, begin twintig en wonend in Brooklyn, New York. Zij is afgestudeerd in de Engelse letterkunde en wil schrijfster worden, maar heeft geen vast inkomen meer sinds haar ouders haar toelage schrapten. We volgen haar belevenissen en die van haar drie vriendinnen, waarbij vooral ongemakkelijke seks een grote rol speelt. Dunham schreef het script – geïnspireerd op haar eigen leven – regisseert en vertolkt de rol van de hoofdpersoon. Yaël Vinckx (NRC 4-2-'13): '(...) Girls is een opmerkelijk ironische vrouwenserie. Scherpe dialogen en ontroerende scènes. Zelfspot die al snel over gaat in berekende zelfhaat. (...) Maar anders dan in vrouwenseries als Sex & The City, waar de seks glamoureus, opwindend en hilarisch is, is ze in Dunhams wereld ongepolijst, grimmig en deprimerend. (...)' Winnaar van diverse prijzen, waaronder een Golden Globe 2013 voor Dunham. Tien afleveringen.

Over Lena Dunham

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Lena Dunham (New York, 13 mei 1986) is een Amerikaans actrice, filmproducent, filmregisseur, schrijver en scenarioschrijver.

Biografie

Dunham is de dochter van kunstschilder Carroll Dunham en fotografe Laurie Simmons. Ze groeide op met haar ouders en jongere zuster Grace in New York. In 2008 behaalde ze haar bachelor in het creatief schrijven op de Oberlin College. In 2009 schreef en regisseerde ze haar eerste langspeelfilm, Creative Nonfiction, waar ze zelf in speelde en ook haar zuster Grace een rol in had. In 2010 schreef en regisseerde ze haar tweede film, Tiny Furniture, waarin ditmaal naast haarzelf en haar zuster, ook haar moeder in te zien was.

Vanaf 2012 is ze te zien in de HBO-televisieserie Girls waarin ze de hoofdrol vertolkt van Hannah Horvath. Ze is de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Tijdens de 70e Golden Globe Awards in 2013 won ze de trofee voor beste komische serie alsoo…Lees verder op Wikipedia