Boek
Nederlands
Wanneer er docenten op Yale University vermoord worden, moet Alex Stern de confrontatie aangaan met monsters uit haar verleden en met het kwaad dat leeft binnen de muren van de universiteit.
Titel
Duivelsvlucht
Auteur
Leigh Bardugo
Vertaler
Niels van Eekelen Mechteld Jansen Jonas De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hell bent
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2023
509 p. : ill.
ISBN
9789022592793 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw fantasy- en dark academia-verhaal in de serie 'Alex Stern’, over geheime academische genootschappen en een jonge vrouw die geesten ziet. Alex begeeft zich binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale University. Ze is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden, zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen. Wanneer er docenten een voor een dood worden gevonden, wordt het voor Alex duidelijk dat ze de confrontatie aan zal moeten gaan met monsters uit haar verleden en met het kwaad dat leeft binnen de muren van de universiteit. Vlot en meeslepend geschreven. Met een plattegrond.Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse young adult- en fantasy-auteur. ‘Het Negende Huis’* was haar eerste boek voor volwassenen en het eerste boek over Alex Stern.

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult en fantasy auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, werkte ze in copywriting en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties