Boek
Nederlands

Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen

Koen Petersen (auteur)
+1
Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen
×
Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen

Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen

Een onmisbare gids voor als je de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilt leren begrijpen.

In 2024 gaan de Amerikanen weer naar de stembus om de president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Door middel van talloze historische anekdotes en met oog voor grappige details legt Amerikanist en tv-commentator Koen Petersen het proces helder uit.

Wie ka

Titel
Einddoel Witte Huis : hoe de Amerikanen hun president kiezen
Auteur
Koen Petersen
Taal
Nederlands
Editie
Geactualiseerde editie 2024
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2024
325 p.
ISBN
9789021475288 (paperback)

Besprekingen

Inzicht in de gebeurtenissen tijdens het verkiezingsjaar en achtergrondinformatie over de invloed die de Amerikaanse geschiedenis heeft op de verkiezingen. Veel achtergrondinformatie over de campagne, details en grappige anekdotes (ballonnen die weigerden). De invloed van de media komt uitgebreid aan de orde. Eerst de intrede van de radio, toen de televisie (het doorslaggevende debat van een vermoeid ogende Nixon die inhoudelijk sterker was, volgens de radioluisteraars, tegenover een fitte jonge Kennedy die een betere televisieuitstraling had en won). Tijdens Obama speelde internet een grote rol bij fondsenwerving. Elke vier jaar verschijnen soortgelijke uitgaven. Dit boek is heel gedetailleerd, maar heeft geen bijzondere invalshoek. Met register, verklarende woordenlijst, lijst met presidentiële primeurs en lijst met dynastieën.

Over Koen Petersen

Koen Petersen (Haarlem, 18 september 1968) is een Nederlands politicus namens de VVD.

Petersen studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit (1987-1991) en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam (1991-1993). Vervolgens was hij in diverse managementfuncties werkzaam in het bedrijfsleven; hij werkte bij Procter & Gamble (1994-2000), Reed Elsevier (2000-2010) en Jacobs Douwe Egberts (2012-2019). Sinds 2019 is hij COO bij Maas International.

Bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2023 stond Petersen op de vierde plaats van de kandidatenlijst van de VVD, wat voldoende was om gekozen te worden. Op 13 juni 2023 werd hij geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.

Petersen publiceert vanaf 2012 artikelen in Elsevier Weekblad. Hij is sinds 2021 lid van de Raad van Toezicht van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Lees verder op Wikipedia