Boek
Nederlands

Slangenkuil

Kevin Brooks (auteur), Jenny De Jonge (vertaler)
+1
Slangenkuil
×
Slangenkuil Slangenkuil
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Travis Delaney wordt ontvoerd door een extremistische groepering. Ze houden hem gevangen samen met Winston, die hij verdenkt van de moord op zijn ouders. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
DET, Detectives (jeugd)
Titel
Slangenkuil
Auteur
Kevin Brooks
Vertaler
Jenny De Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The snake trap
Uitgever
[Amsterdam]: Uitgeverij De Harmonie, 2016
423 p.
ISBN
9789076174952 (paperback)

Besprekingen

Travis Delaney wordt ontvoerd door een Taliban-achtige groepering. Ze willen hem uitruilen tegen het hoofd van MI5. Hij wordt gevangen gehouden samen met ene Winston die hij ervan verdenkt zijn ouders om het leven te hebben gebracht, zoals omschreven in de vorige delen van deze serie. Tijdens hun gevangenschap in een afgelegen kelder leren ze elkaar beter kennen en ontdekt Travis de ware toedracht van het auto-ongeluk van zijn ouders. Buitengewoon spannend en origineel verhaal dat veel serieuzer is dan de twee vorige delen. De auteur heeft zich verdiept in de werkwijze van extremisten en geeft daardoor het verhaal een extra dimensie die ook oudere lezers zal aanspreken. Vanaf ca. 12 jaar.

Slangenkuil

Travis blijft ervan overtuigd dat zijn ouders vermoord werden. In dit laatste deel van de trilogie krijgt hij echter weinig kans om dat zelf actief verder uit te zoeken, omdat hij ontvoerd wordt door een extremistische organisatie. Daardoor wordt hij samen met de vermoedelijke moordenaar van zijn ouders opgesloten. Dat maakt de situatie extra moeilijk voor hem, doch hij krijgt op deze manier wel meer zicht op hetgeen er allemaal gebeurd is. Ook de lezer krijgt zo meer inzicht in het kluwen van bendes, terreurorganisaties en geheime diensten. Het is namelijk niet altijd evident om door het bos de bomen nog te zien.​Deze reeks is dan ook ideaal voor lezers die houden van spanning, veel spanning zelfs, maar die er niet echt nood aan hebben om alles te doorgronden. Iemand die dit boek eerder leest vanuit interesse voor de verschillende betrokken organisaties haakt vermoedelijk reeds af tijdens het lezen van het eerste deel. Naast spanning komen de emotionele aspecten…Lees verder

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia