Boek
Nederlands

Hondenjong

Kevin Brooks (auteur), Jenny De Jonge (vertaler)
Jeet is als baby door wilde honden meegenomen en in hun roedel opgenomen. Jaren later woont hij weer onder de mensen, in een ommuurde stad. Als er een grote veldslag dreigt, komt Jeet voor een belangrijke keuze te staan: blijft hij onder de mensen of keert hij terug naar zijn roedel? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Hondenjong / tekst en illustraties Kevin Brooks
Auteur
Kevin Brooks
Vertaler
Jenny De Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dogchild
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie, © 2019
418 p. : ill.
ISBN
9789463360463 (paperback)

Besprekingen

In een verre toekomst leven de mensen in verschillende clans die met elkaar in oorlog zijn. De inmiddels 10-jarige Jeet is als baby door wilde honden meegenomen en in hun roedel opgenomen. Jaren later woont hij weer onder de mensen, na een lang proces van ‘rehumanisering’. Maar Jeet voelt zich nog altijd meer hond dan mens: hij heeft een scherpe intuïtie en staat in telepathisch contact met zijn hondenmoeder. Als hij een verslag moet gaan schrijven van zijn volk en de komende strijd tegen aartsvijand de Dau, krijgt zijn leven een andere wending. Hij moet een belangrijke keuze maken: blijft hij onder de mensen of keert hij terug naar zijn roedel? De auteur (1959) kruipt opnieuw onder de huid van een buitenstaander die moet opboksen tegen de harde buitenwereld. Dit keer in een toekomst waarin de mensheid bijna uitgeroeid is. Hij roept veel vragen op, die niet allemaal beantwoord worden. Het open einde zou wel eens een vervolg kunnen inluiden. Spannend verhaal over je hart volgen, liefde…Lees verder

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia