Boek
Engels

Black rabbit summer

Kevin Brooks (auteur)

Black rabbit summer

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Wanneer vijf Engelse tieners, die vroeger hecht bevriend waren, elkaar op de kermis treffen omdat twee van hen binnenkort gaan verhuizen, loopt dat uit op een nachtmerrie.
Titel
Black rabbit summer
Auteur
Kevin Brooks
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2008
438 p.
ISBN
9780141381459 9780141319117

Andere talen:

Besprekingen

De Engelse tiener Pete Boland (16) wordt in de zomervakantie gebeld door zijn oude vriendin Nicole, die binnenkort met haar tweelingbroer Eric en ouders naar Parijs verhuist. Ze stelt voor dat ze elkaar als afscheid op zaterdagavond treffen op de kermis, en ook Eric, Pauly en Raymond vragen, met wie ze vroeger een hechte groep vormden. Als ze elkaar zien in hun oude hangkeet loopt de avond direct anders dan verwacht. Pete wijst de verliefde Nicole af en bevrijdt later op de kermis Raymond van een ex-klasgenote die nu tienerster is. Als de volgende dag blijkt dat Stella en Raymond beiden verdwenen zijn, komt Pete als zoon van een rechercheur terecht in een nachtmerrie. De Engelse auteur (1959) maakte drie studies niet af en had allerlei banen voordat hij schrijver werd. Zijn romans voor jongeren van 15-20 jaar werden meer dan eens bekroond. In deze verplaatst hij zich niet alleen heel goed in de denkwereld van jongeren, maar verweeft ook heel goed thema’s als vriendschap, jaloezie, loy…Lees verder

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia