Boek
Nederlands

De alles wat je worden wil machine

Kees de Boer (auteur)
+1
De alles wat je worden wil machine
×
De alles wat je worden wil machine De alles wat je worden wil machine

De alles wat je worden wil machine

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tom en Emma hebben een heel bijzondere machine gebouwd, de 'alles-wat-je-worden-wil-machine'. Met een druk op de knop word je een bakker of trompetspeler. Je kunt zelfs twee beroepen krijgen! Prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Beroepen
Titel
De alles wat je worden wil machine / tekst en illustraties Kees de Boer
Auteur
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789021681801 (hardback)

Besprekingen

Broer en zus Tom en Emma hebben een machine uitgevonden: de alles-wat-je-worden-wil-machine. Ze ontdekken dat ze met een druk op de knop kunnen veranderen in bakker of trompetspeler. Maar je blijkt met de machine ook twee beroepen tegelijk te kunnen krijgen, zoals circus-brandweervrouw of acteur-tekenaar. Tom en Emma hebben het er zo druk mee dat ze vergeten dat papa écht aan het werk moet. Maar ook hij krijgt een prachtberoep, en daar is de machine niet eens voor nodig… De maker is bekend van zijn samenwerking met Tjibbe Veldkamp in de serie ‘Agent en Boef’ en de illustraties in dit boek ademen dezelfde humoristische sfeer vol kleur en vrolijke beweging. Je ziet de fantasieberoepen verbeeld op illustraties die vaak een pagina of spread vullen. Een vrolijk prentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

De alles wat je worden wil machine

Tom en Emma zijn dolenthousiast over hun creatie. Ze hebben een machine uitgevonden waarmee je kan worden wat je wilt. Je stapt in de machine en je floept er uit als bakker of trompettist of … Waarom zou je geen twee beroepen tegelijk kunnen uitoefenen, vragen Tom en Emma zich af. Ja, werkelijk, ze komen eruit als bakker-kapper of zelfs ober-graafmachinemachinist.

Ze worden moe van al die ontdekkingen en krijgen weer zin in het gewone spel.Kees De Boer zorgt voor een mooi geheel, illustraties en tekst horen perfect bij elkaar. De prenten zijn vol leven en kleur, heel expressief. Een echt prentenboek op kinderniveau, waarbij de ongebreidelde fantasie heel goed in de creaties is uitgewerkt. De illustraties zijn dan ook erg gedetailleerd en boordevol grappige uitvindingen. Er valt op de grote prenten ook veel te bekijken en welk kind droomt er niet van om zelf een machine uit te vinden?Een swingend prentenboek boordevol fantasie, pret e…Lees verder

Over Kees de Boer

Kees de Boer kan verwijzen naar:

  • Kees de Boer (illustrator), Nederlands striptekenaar, cartoonist en illustrator
  • Kees de Boer (voetballer), Nederlands voetballer


Lees verder op Wikipedia