Dvd
Engels
De geheime elite eenheid van het Amerikaanse leger moet het opnemen tegen aartsvijand Cobra, maar heeft ook te duchten van de eigen regering.
Titel
G.I. Joe : retaliation
Regisseur
Jon M. Chu
Componist
Henry Jackman
Acteur
Dwayne Johnson Channing Tatum Bruce Willis
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
5050582901115

Besprekingen

Amerikaanse scienfiction/actiefilm uit 2013 van Jon M. Chu, met Dwayne Johnson, Jonathan Pryce, Byung-hun Lee e.a. Vervolg op G.I. Joe: The rise of Cobra* (2009). De geheime elite eenheid van het Amerikaanse leger moet het opnemen tegen aartsvijand Cobra, maar heeft ook te duchten van de eigen regering. Ze worden naar Pakistan gestuurd om kernkoppen veilig te stellen die in de chaos na de machtsovername voor het oprapen liggen. Marco Weijers (Telegraaf 28-3-'13) geeft 2 1/2 ster (van 5): 'Explosies, eindeloze kogelregens en onoverzichtelijke knokpartijen zijn het gevolg. Opmerkelijk is een volstrekt ridicule, maar toch ook wel weer spannende achtervolging in de Himalaya, glijdend langs en slingerend aan staalkabels. Humor maakt de overmaat aan spierballentaal en het rammelende plot nog net om uit te houden.'

Over Jon M. Chu

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Jonathan Murray (Jon) Chu (Palo Alto, 2 november 1979) is een Amerikaanse filmregisseur en producent.

Biografie

Jon M. Chu werd in 1979 geboren in Palo Alto (Californië) als de zoon van een Taiwanese moeder en een Chinese vader. Hij is de jongste van vijf kinderen. Zijn vader is chefkok Lawrence Chu, eigenaar van het restaurant Chef Chu's in Los Altos.

Chu studeerde in 2003 af aan de University of Southern California (USC). Aan de universiteit won hij als jonge filmmaker verscheidene prijzen.

Carrière

Na zijn studies werd Chu door verschillende studio's benaderd om enkele filmproducties te regisseren. Zo werkte hij voor Sony aan Bye Bye Birdie en een moderne verfilming van The Great Gatsby, schreef hij voor DreamWorks de musical Moxie en werkte hij voor Lionsgate en Warner Brothers aan respectievelijk de romantische komedie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties