Dvd
Engels

Death on the Nile

John Guillermin (regisseur), Agatha Christie (naar het werk van), Anthony Shaffer (scenarist)

Death on the Nile

John Guillermin (regisseur), Agatha Christie (naar het werk van), Anthony Shaffer (scenarist)
In de reeks:
Titel
Death on the Nile / dir. by John Guillermin ; screenplay by Anthony Shaffer ; based on the novel by Agatha Christie
Andere titel
Agatha Christie's Death on the Nile
Regisseur
John Guillermin
Naar het werk van
Agatha Christie
Scenarist
Anthony Shaffer
Componist
Nino Rota 1911-1979
Taal
Engels
Uitgever
Videofilm Express, 1999
1 dvd-video
Oorspr. opname
1978
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713053000102

Over John Guillermin

John Guillermin (Londen, 11 november 1925 – Los Angeles, 27 september 2015) was een Brits filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Hij was vooral bekend om zijn met een heel ruim budget gedraaide avonturen- en actiefilms, zoals de rampenfilm The Towering Inferno (1974), King Kong (1976) en de Agatha Christie-verfilming Death on the Nile (1978).

Hij won de Evening Standard British Film Award in 1980 voor Death on the Nile.

Filmografie

  • The Smart Aleck (1951)
  • Operation Diplomat (1953)
  • Town on Trial (1957)
  • I Was Monty's Double (1958)
  • Tarzan's Greatest Adventure (1959)
  • The Day They Robbed the Bank of England (1960)
  • Never Let Go (1960)
  • Tarzan Goes to India (1962)
  • Waltz of the Toreadors (1962)
  • Guns at Batasi (1964)
  • RaptureLees verder op Wikipedia

Suggesties