E-boek
Nederlands

De jongen in de gestreepte pyjama

John Boyne (auteur), Jenny De Jonge (vertaler)

De jongen in de gestreepte pyjama

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in 1943. Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en omstand
Titel
De jongen in de gestreepte pyjama
Auteur
John Boyne
Vertaler
Jenny De Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy in the striped pyjamas
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
1 digitaal bestand
ISBN
9789460925658

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal elf romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek