Na in Finland tegen de communisten gevochten te hebben, keert Max Manus terug naar Noorwegen en slaagt hij er met zijn 'Oslo Groep' op spectaculaire wijze in de Duitsers zware verliezen toe te brengen. Al snel worden Max en zijn groep een doelwit voor de Gestapo
Titel
Max Manus : a man of war / dir. by Joachim Rønning and Espen Sandberg
Regisseur
Joachim Rønning Espen Sandberg
Componist
Trond Bjerknaess
Acteur
Aksel Hennie Nicolai Cleve Broch Knut Joner Agnes Kittelsen Ken Duken
Uniforme titel
Max Manus
Taal
Meertalig, Engels, Noors, Duits
Uitgever
Indies Film Distribution, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
115 min.
Aantekening
Afwisselend Engels, Noors en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8714025517604

Besprekingen

Noorse oorlogsfilm uit 2009 van Joachim Rønning en Espen Sandberg, met Nicolai Cleve Broch, Aksel Hennie e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Na in Finland tegen de communisten gevochten te hebben, keert Max Manus terug naar Noorwegen en slaagt hij er met zijn 'Oslo Groep' op spectaculaire wijze in de Duitsers zware verliezen toe te brengen. Al snel worden Max en zijn groep een doelwit voor de Gestapo. Film4 Reviews,i geeft 3 1/2 (van 5) sterren: '(...) A well-acted, impeccably tasteful study of Norway's greatest war hero.' Deze film is de Noorse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Over Joachim Rønning

Joachim Rønning (Sandefjord, 30 mei 1972) is een Noors filmregisseur.

Rønning is samen met plaatsgenoot en jeugdvriend Espen Sandberg eigenaar van Motion Blur een van Scandinaviës grootste productiebedrijven voor commercials. Het duo regisseerde een aantal films waaronder Kon-Tiki die werd genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar voor beste niet-Engelstalige film bij de 85ste Oscaruitreiking.

Filmografie

  • 1997: Dag 1 (korte film)
  • 2006: Bandidas
  • 2007: Kubisten (korte film)
  • 2008: Max Manus
  • 2012: Kon-Tiki
  • 2014: Marco Polo (televisieserie, afl. 1 & 2)
  • 2017: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Externe link