Boek
Engels

The tales of Beedle the Bard

J.K. Rowling (auteur)
+1
The tales of Beedle the Bard
×
The tales of Beedle the Bard The tales of Beedle the Bard

The tales of Beedle the Bard

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bundel met vijf vertaalde, oorspronkelijk in runetekens geschreven, sprookjes; voorzien van inleiding en illustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The tales of Beedle the Bard / text and ill. J.K. Rowling
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2008
XVII, 108 p. : ill.
ISBN
9780747599876

Andere talen:

Besprekingen

In 'Harry Potter en de relieken van de dood', het laatste deel uit de zevendelige serie over de beroemde tovenaarsleerling, krijgt Hermione Granger uit de nalatenschap van Albus Dumbledore een boek met vijf tovenaarssprookjes in runetekens: 'The Tales of Beedle the Bard'. Hermione vertaalt de sprookjes en ontdekt in een van de sprookjes aanwijzingen om de 'horcruxes' van Lord Voldemort te vernietigen. Dit sprookjesboek bevat de vijf vertaalde sprookjes, een inleiding en illustraties van de auteur van de Harry Potterboeken en - met toestemming van het 'Hogwarts Headmasters' Archive' - aantekeningen van Albus Dumbledore. Van het sprookjesboek is in december 2007 een uniek exemplaar geveild voor het goede doel. De overige zes unieke exemplaren zijn door J.K. Rowling uitgedeeld aan vrienden. Nu komt het boek ook beschikbaar voor het grote publiek. Van de opbrengst gaat wederom een deel naar het goede doel 'Children's High Level Group'. De auteur toont met deze eigen aanpak van het klass…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia