Dvd
Engels
Een groepje jonge tieners ziet tijdens het maken van een zombiefilm een trein ontsporen. Daarna gebeuren er onverklaarbare, geheimzinnige zaken en ontdekken ze een ruimtewezen.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Super 8 / written and dir. by J.J. Abrams
Regisseur
J.J. Abrams
Componist
Michael Giacchino
Acteur
Elle Fanning Amanda Michalka Kyle Chandler
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582869972

Besprekingen

Avontuurlijke sciencefiction film van regisseur J.J. Abrams, met in de hoofdrollen Joel Courtney, Elle Fanning en Kyle Chandler. In het fictieve dorpje Lillian, Ohio, maakt in 1979 een groepje jonge tieners in de vakantie een zombiefilm. Tijdens een nachtelijke filmsessie op een station zijn ze getuige van het ontsporen van een militair transport. Er gebeuren allemaal onverklaarbare, geheimzinnige zaken. Zo zet het leger direct het gebied af en verdwijnen er mensen en elektronische apparaten. Ze ontdekken een ruimtewezen dat het liefs zo snel mogelijk naar huis wil. Abrams restaureerde in zijn jeugd Super 8-filmpjes van zijn idool Steven Spielberg. Hij verwijst geregeld naar films van Spielberg die ook de film produceerde. Hans Nauta (Trouw 11-8-'11): 'Super 8 is overgoten met nostalgie uit de jaren zeventig (...). In zijn scenario (...) vermengt hij sciencefiction met de avonturen van een stel schoolvrienden (...). Adams weet de vrijheid van de eindeloze zomervakantie goed te treffen…Lees verder

Over J.J. Abrams

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

J.J. Abrams, ook wel aangeduid als Jeffrey Abrams, volledige naam Jeffrey Jacob Abrams (New York, 27 juni 1966) is een Joods-Amerikaans film- en televisieproducent, filmschrijver, pianist, filmcomponist en filmregisseur alsmede acteur.

Abrams groeide op in Los Angeles. Hij volgde lessen op het Sarah Lawrence College in Bronxville. Zijn vader Gerald W. Abrams is ook televisieproducent.

Televisie

Films

Overig verschijnen

Abrams hield op de TED-bijeenkomst van maart 2007 een presentatie over waar zijn liefde voor mysterie vandaan komt.

Externe link

  • (en)  J. J. Abrams in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia

Suggesties