Boek
Engels

The double life of Cassiel Roadnight

Jenny Valentine (auteur)

The double life of Cassiel Roadnight

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een 16-jarige jongen weet niet wie hij is. De kans op een eigen familie dient zich aan, wanneer hij de plek inneemt van een vermiste jongen, die als twee druppels water op hem lijkt.
Extra onderwerp
Tips voor jongeren
Titel
The double life of Cassiel Roadnight
Auteur
Jenny Valentine
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, 2010
284 p.
ISBN
9780007283613 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De 16-jarige ik-figuur weet niet wij hij is, zelfs zijn naam kent hij niet. Hij woonde bij zijn opa die hem ‘Chap’ noemde, totdat die een ongeluk kreeg. Sindsdien zwerft hij door Londen. De kans op een eigen familie dient zich aan wanneer hij de plek in kan nemen van een vermiste jongen, die als twee druppels water op hem lijkt. Vanaf dan probeert hij Cassiel Roadnight te zijn. Via de gedachtengang van de jongen en bondige dialogen volgen we het raadselachtige dubbelleven van Chap, die nu moet doen alsof hij bij zijn nieuwe familie hoort. De waarheid achter de identiteit van Chap is verrassend en schokkend en het einde is zinderend spannend. De auteur laat die waarheid heel geleidelijk aan het licht komen door tussendoor hoofdstukken over het verleden van Chap in te voegen. Een bijzonder en goed geschreven verhaal over een jongen die dolgraag ergens bij wil horen en daar een prijs voor moet betalen. Van een prijswinnende auteur die eerder over ‘verloren jongeren' schreef. Vanaf ca. 14…Lees verder

Over Jenny Valentine

Jenny Valentine (Cambridge, 1970) is een Britse schrijfster.

In 2007 publiceerde Valentine haar eerste en bekendste roman, Finding Violet Park. Zij won daarmee in 2007 de jaarlijkse Guardian Children's Fiction Prize, een bekende Britse eenmalige prijs die beoordeeld wordt door een jury van kinderschrijvers. Daarna heeft ze nog andere boeken geschreven voor jongvolwassenen zoals Gebroken Soep (Broken Soup) en Door het vuur (Fire Colour One).

Jenny woont al sinds 2008 in Glasbury met haar echtgenoot en hun twee kinderen. Samen hebben ze een natuurvoedingswinkel in het nabijgelegen Hay-on-Wye, in het oosten van Wales.