Boek
Engels

Broken soup

Jenny Valentine (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 15-jarig meisje zorgt voor haar zusje sinds hun moeder na de dood van hun broer Jack is ingestort. Door een foto van Jack ontmoet ze Bee en Harper die haar leven op zijn kop zetten.
Titel
Broken soup
Auteur
Jenny Valentine
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2008
248 p.
ISBN
9780007229659 0007229658

Andere talen:

Besprekingen

Rowan (ik-figuur) zorgt voor haar zusje Stroma, sinds haar moeder na de dood van hun broer Jack is ingestort. Een mysterieuze foto van Jack brengt haar in contact met de zorgzame Bee en Harper (een Amerikaanse jongen) die haar leven op een goede manier op zijn kop zetten. Net als in haar met de Guardian Children’s Fiction Prize bekroonde debuut 'Finding Violet Park' spelen de dood en een onopgelost mysterie een rol in de nieuwe roman van deze Britse jeugdboekenschrijfster. Ondanks de treurige situatie waarin Rowan zich bevindt, is het geen somber boek. De auteur heeft oog voor de kleine dingen die het leven de moeite waard maken en weet daar aanstekelijk over te vertellen. Haar personages overtuigen in psychologie en taalgebruik, zowel hoofdpersoon Rowan als de jonge Stroma, die ondanks alles levenslustig blijft, en hun lethargische moeder. Sluit aan bij de nieuwe trend van meer realistische jeugdboeken, waarin een zwaar onderwerp met durf en humor wordt behandeld. De omslag is in de …Lees verder

Over Jenny Valentine

Jenny Valentine (Cambridge, 1970) is een Britse schrijfster.

In 2007 publiceerde Valentine haar eerste en bekendste roman, Finding Violet Park. Zij won daarmee in 2007 de jaarlijkse Guardian Children's Fiction Prize, een bekende Britse eenmalige prijs die beoordeeld wordt door een jury van kinderschrijvers. Daarna heeft ze nog andere boeken geschreven voor jongvolwassenen zoals Gebroken Soep (Broken Soup) en Door het vuur (Fire Colour One).

Jenny woont al sinds 2008 in Glasbury met haar echtgenoot en hun twee kinderen. Samen hebben ze een natuurvoedingswinkel in het nabijgelegen Hay-on-Wye, in het oosten van Wales.

Lees verder op Wikipedia