The ant colony

Jenny Valentine (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 17-jarige weggelopen jongen woont alleen in Londen en probeert daar al het contact met anderen te mijden.
Extra onderwerp
Tips voor jongeren
Titel
The ant colony
Auteur
Jenny Valentine
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, 2009
215 p.
ISBN
9780007283590 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Op 33 Georgiana Street heeft iedere bewoner zijn eigenaardige rol. Sam (17) vlucht weg van zijn oude leven en wil het liefst met niemand iets te maken hebben. Bohemia (10) betrekt met haar moeder het zoveelste appartement en zij wil juist dolgraag mensen leren kennen. De oude Isabel wil alles van iedereen weten. Samen vormen ze een vreemde mierenkolonie, die langs elkaar heen leeft, maar elkaar toch ook opmerkt. Het perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Sam en Bohemia, nog weer afgewisseld met hoofdstukken over Bohemia's leven van vóór Georgiana Street. Over Sams eerdere leven komen we pas helemaal aan het einde iets te weten en dat gegeven zorgt voor een ontroerend en schokkend slot. De auteur weet sprekende personages neer te zetten met wie je meteen meeleeft, ook al weet je niets over hun verleden. Ze won met haar debuut 'Finding Violet Park' de Guardian Children's Fiction Prize. Omslag met getekende muur met ramen en mensen daarachter, met een mierenkolonie die van raam naar ra…Lees verder

Over Jenny Valentine

Jenny Valentine (Cambridge, 1970) is een Britse schrijfster.

In 2007 publiceerde Valentine haar eerste en bekendste roman, Finding Violet Park. Zij won daarmee in 2007 de jaarlijkse Guardian Children's Fiction Prize, een bekende Britse eenmalige prijs die beoordeeld wordt door een jury van kinderschrijvers. Daarna heeft ze nog andere boeken geschreven voor jongvolwassenen zoals Gebroken Soep (Broken Soup) en Door het vuur (Fire Colour One).

Jenny woont al sinds 2008 in Glasbury met haar echtgenoot en hun twee kinderen. Samen hebben ze een natuurvoedingswinkel in het nabijgelegen Hay-on-Wye, in het oosten van Wales.

Lees verder op Wikipedia