Boek
Nederlands

De mooiste Jubelientjes

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
De mooiste Jubelientjes
×
De mooiste Jubelientjes De mooiste Jubelientjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Veertig verhalen over het ondernemende meisje Jubelientje, haar vriendje Dirk-Jan en haar leuke oma. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De mooiste Jubelientjes
Auteur
Hans Hagen 1955-
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
170 p. : ill.
ISBN
9789045125169 (hardback)

Besprekingen

Ter gelegenheid van het 40-jarig schrijversjubileum van Hans Hagen (1955), verschijnt deze jubileumeditie met 40 verhaaltjes over het slimme meisje Jubelientje, haar oma en haar vriendje Dirk-Jan. Vanaf 1991 verschenen de Jubelientje-verhalen, eerst als losse deeltjes, later in diverse verzamelbundels. De auteur koos nu zelf de 40 mooiste verhalen, variërend van grappig zoals in ‘1 april’, fantasierijk zoals in ‘Meisje in het blauw’, maar ook ontroerend zoals in de twee verhalen over de zieke boer. De mooi afgeronde verhalen hebben telkens een lengte van ca. vijf pagina’s, zijn herkenbaar voor kinderen, met veel dialoog en eigentijds taalgebruik. Tussendoor pagina’s met grappige korte teksten en briefjes in kinderhandschrift. De speelse ingekleurde pentekeningen van Philip Hopman vullen de tekst prachtig aan. Een mooi eerbetoon aan 40 jaar schrijverschap! Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, maar door de grapjes komen ze het best tot hun recht vanaf ca. 7 jaar.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties