Boek
Nederlands

De hut van kaas

Gitte Spee (auteur)
+1
De hut van kaas
×
De hut van kaas De hut van kaas

De hut van kaas

Gitte Spee (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als mees aan aap vertelt over een hut van kaas, wil aap er meteen naartoe. Hij is dol op kaas! Toevallig zou mol ook wel een hapje van deze hut lusten, net als vos en kip. Maar bij de hut aangekomen, staan ze voor grote een verrassing. Het is niet de hut van kaas, maar de hut van haas!
Extra onderwerp
AVI 1
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
De hut van kaas
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789020677980 (hardback)

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen

Suggesties