Strip
Nederlands

Zwemparadijs

Gerard Leever (auteur)
+1
Zwemparadijs
×
Zwemparadijs Zwemparadijs

Zwemparadijs

Gerard Leever (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Topstrip uit de Tina! Al jaren zijn de belevenissen van Suus en Sas voor veel meisjes (en ouders) een feest van herkenning.
Onderwerp
Tweelingen
Extra onderwerp
humor
Titel
Zwemparadijs
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij L, © 2020
46 p. : ill.
Aantekening
Bekend van Tina
ISBN
9789088865350 (paperback)

Besprekingen

Suus en Sas zijn tweelingzusjes die naar de middelbare school gaan. Hun avonturen spelen zich af op school en thuis, op vakantie en tijdens hun vrije tijd. Ze hebben veel te maken met opdringerige vriendinnen, verliefdheid op verschillende jongens en andere sociale perikelen. De zusjes maken zich vooral druk om wat jongens van hen vinden. Heel herkenbaar voor meiden vanaf ongeveer 12 jaar. Het zijn toegankelijke, humoristische strips met per pagina een afgeronde grap, hoewel het verhaal ook verschillende pagina's kan beslaan. Deze strips zijn eerder verschenen in het meidenweekblad 'Tina'. Gerard Leever hanteert voor deze typische meidenstrip een niet-realistische, duidelijk omlijnde stijl met vrolijke kleuren.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Kanaal 13 v…Lees verder op Wikipedia