Boek
Nederlands

Ik en mijn berg

Femke Dekker (auteur), Dorus Brekelmans (illustrator)
Een meisje ligt hoog op een berg; zij ziet van alles. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dromen
Extra onderwerp
Leeservaring B, verhalen, Raketjes
Titel
Ik en mijn berg
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Dorus Brekelmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
19 p. : ill.
ISBN
9789027678362

Besprekingen

Een meisje hoog op een berg ziet van alles: de maan, de zee, een koe. Boekje met vrolijke paginagrote afbeeldingen in kleur en daarnaast een pagina met het verhaal in korte zinnen met enkel eenlettergrepige woorden. Grote letter, geen hoofdletters, wel interpunctie, AVI-M3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de tweede Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 5 van Veilig leren lezen en is te lezen na zestien weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia

Suggesties