Boek
Nederlands

De tovertest

Femke Dekker (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
De tovertest
×
De tovertest De tovertest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vier heksen krijgen bezoek van Flier Zater van de commissie van heksen en tovenaars. Hij wil testen of zij wel goed kunnen toveren. Zo niet, dan moeten de heksen verhuizen! Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Titel
De tovertest
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
99 p. : ill.
ISBN
9789025767686 (hardback)

Besprekingen

De vier heksen Sybil, Luna, Stella en Lidwien, ieder met hun eigenaardigheden, wonen genoeglijk met elkaar in de Heksenkeet, met allemaal hun eigen domein. Hun leventje wordt ruw verstoord door de komst van Flier Zater van de commissie van heksen en tovenaars, die zich de torenkamer toe-eigent. Hij legt de vier een tovertest op en als die mislukt, mogen ze niet langer in hun geliefde Heksenkeet blijven wonen (dat wil de commissie namelijk zelf graag, zoals zal blijken). Erg handig zijn de heksen niet met toveren, dus ze moeten het van hun slimheid hebben… Zal het hun lukken om Flier Zater te slim af te zijn? Vijfde deel uit de serie 'Verhalen uit De Heksenkeet'*. Het boek richt zich op kinderen die nog niet zo lang kunnen lezen (AVI-niveau wordt niet vermeld) en is daar goed op afgestemd: redelijk grote letter in een royale bladspiegel, elke zin begint op een nieuwe regel, overzichtelijke hoofdstukken en ondersteuning door aantrekkelijke, kleurige illustraties. De heksen worden eerst …Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia