Boek
Nederlands

De legende van de Vuurvogel

Femke Dekker (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
De legende van de Vuurvogel
×
De legende van de Vuurvogel De legende van de Vuurvogel
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Ravian op een dag een magische veer van de Vuurvogel vindt, begint hij aan een tocht vol zware beproevingen naar de Gele Berg. Alleen dan kan hij zijn dorp geluk brengen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De legende van de Vuurvogel
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
[Den Haag]: Dutch Venture Publishing, 2016
140 p. : ill.
ISBN
9789462661974 (hardback)

Besprekingen

Op een dag vindt Ravian een gekleurde veer. Het is de magische veer van de Vuurvogel. Volgens de legende laat de Vuurvogel eens in de honderd jaar een veer vallen. Degene die de veer vindt, zal een reis moeten maken naar de Gele Berg en daarna zal zijn dorp beloond worden met voorspoed en geluk. Spannend verhaal waarin de jonge Ravian allerlei beproevingen moet doorstaan om zijn doel te bereiken. De lezer leeft mee met de hoofdpersoon, omdat hij ondanks de barre omstandigheden doorzet en alles over heeft voor zijn moeder en zijn zieke zusje. Het verhaal is opgebouwd uit zeventien afgebakende hoofdstukken met titels en bevat enkele zwartwit-tekeningen. Voorin staat een plattegrond van het gebied waarin Ravian zijn reis maakt. Een thema dat aan bod komt, is de tegenstelling arm-rijk. Ook laat de auteur zien wat het gevaar is van te veel rijkdom. Je leest het verhaal vrij snel uit door de eenvoudige, korte zinnen. Het is geschikt om voor te lezen en zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia