Besprekingen

Registratie van een concert in de Londense club Heaven in 1983. Naast het concert nog enkele videoclips van Sweet dreams, Love is a stranger en Who's that girl.

Over Eurythmics

Eurythmics (vaak, maar onterecht The Eurythmics genoemd) was een, in de jaren 80 zeer succesvol, Brits synthpopduo bestaande uit Annie Lennox en David A. Stewart.

Geschiedenis

Ontstaan

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1977 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door …Lees verder op Wikipedia