Dvd
Engels

Penguins of Madagascar : the movie

Eric Darnell (regisseur), Simon J. Smith (regisseur), Lorne Balfe (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De vier pingui͏̈ns werken samen met de geheime organisatie Noorderwind om de kwaadaardige plannen van octopus Dave te dwarsbomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Penguins of Madagascar : the movie
Regisseur
Eric Darnell Simon J. Smith
Componist
Lorne Balfe 1976-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626048183

Besprekingen

Amerikaanse animatiefilm van Eric Darnell (Madagascar 3) en Simon J. Smith (Bee movie). De vier pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Private waren bijfiguren in de animatiefilms Madagascar 1-3 en kregen daarna hun eigen animatieserie. Het verhaal van de film sluit aan bij de gebeurtenissen in 'Madagascar 3: Europe's most wanted (2012)*. De vier vrienden worden ontvoerd door Dr. Octavius Brine, die in werkelijkheid de inktvis Dave is, die wraak wil nemen op de vier omdat hij in de dierentuin geen aandacht meer krijgt sinds de komst van de grappige pinguïns. De vrienden worden geholpen door de zeer geheime organisatie Noorderwind om de slechte plannen van Dave te verhinderen. De Nederlandse recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 3-12-'15) schrijft: 'Wat volgt, combineert James Bond-actie met de vrolijke anarchie van oude cartoons uit de stal van Warner Bros. Met veel plezier thematiseert de proloog de schattigheid die aan pinguïns kleeft. (...) Wat flauwer zijn de terugker…Lees verder

Over Eric Darnell

Eric Darnell (Prairie Village, 1960) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator en storyboard artist.

Darnell werd geboren in Prairie Village, in de staat Kansas. Hij studeerde journlistiek aan de Universiteit van Colorado te Boulder en volgde daarna een studie aan de California Institute of the Arts. Darnell regisseerde in die tijd de videoclip "Get up" van de Amerikaanse rockband R.E.M.. Na het afstuderen in 1991 begon hij zijn carrière als animator bij het computeranimatie bedrijf Pacific Data Images dat in 1996 werd overgenomen door DreamWorks Animation. Zijn eerste werk daar was de korte film The Last Halloween. Darnell eerste grote werk was het regisseren van de animatiefilm Antz. Ook regisseerde hij samen met Tom McGrath de film Madagascar en de vervolgen. Darnell woont met zijn vrouw, zoon en dochter in Campbell (Californië).

Filmografie

Films
Lees verder op Wikipedia