Boek
Nederlands

Reboot : fit na je zwangerschap

Elodie Ouedraogo (auteur), Wout Verhoeven (auteur)
+1
Reboot : fit na je zwangerschap
×
Reboot : fit na je zwangerschap Reboot : fit na je zwangerschap

Reboot : fit na je zwangerschap

Elodie Ouedraogo (auteur), Wout Verhoeven (auteur)
Trainingsschema’s voor 12 weken om kort na de bevalling mee te beginnen.
Titel
Reboot : fit na je zwangerschap
Auteur
Elodie Ouedraogo Wout Verhoeven
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: 3 uitgeverij, 2016
192 p. : ill.
ISBN
9789022332573 (paperback)

Besprekingen

Trainingsregime voor jonge moeders, om twee weken na de bevalling al mee te beginnen. Doel is niet slanker, maar sterker en gezonder worden en daardoor fitter en gelukkiger. In 12 weken doe je 6 dagen per week oefeningen van totaal 30 minuten per dag. Je gaat in je vertrouwde omgeving en in je eigen ritme sporten. De training is verdeeld in drie fasen en is gedrukt op drie verschillende kleuren papier, elke fase duurt 4 weken. Elk schema bestaat uit vier grote trainingspijlers (cardio, kracht, core en stretching). Het is op een niveau dat voor iedereen haalbaar is. De oefeningen zijn duidelijk beschreven en voorzien van meerdere kleine en soms grote zwart-witfoto’s. Het boek besluit met enkele recepten voor ontbijt, lunch, diner en desserts en snacks. Het is geschreven door een ex-Olympisch kampioene estafette en topatlete, en een sportdocent, bewegingswetenschapper en Belgisch kampioen 100 meter sprint. Realistisch, vlot en bemoedigend geschreven.

Over Elodie Ouedraogo

GFDL - Foto van/door Erik van Leeuwen, attribution: Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia).

Élodie Ouédraogo (Sint-Joost-ten-Node, 27 februari 1981) is een Belgische voormalige atlete van Burkinese afkomst, die op 31 december 1999 de Belgische nationaliteit aannam.

Ouédraogo had zich gespecialiseerd als sprintster en hordeloopster. Internationaal springen echter haar prestaties als lid van het Belgische team op de 4 x 100 m estafette het meest in het oog. Sinds 2001 wisten de Belgische estafettevrouwen met Ouédraogo in de gelederen op vrijwel alle grote toernooien tot de finale door te dringen, met een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking als hoogtepunt. Vier jaar eerder liep Ouédraogo samen met Katleen De Caluwé, Lien Huyghebaert en Kim Gevaert op de Olympische Spelen van Athene naar een verdienstelijke zesde plaats.

Biografie

Kwalificatie voor Osaka

Individueel had Élodie Ouédraogo haar eerste ervaring op een groot internationaal toernooi…Lees verder op Wikipedia